känslan av målarflow…

140719_1

Godmorgon,

Så här såg det ut på min palett igårkväll… grönt, rött, svart, gräddvitt och en gnutta guld. Ur högtalarna ljuder The Sounds, It´s a Great Day to be alive….  Lalehs, Stars align, Sway…  och en hel massa andra ”feelgood” och gladtoner. Målartoner…

Nu känns det som om det kommer att bli en utställning i år ändå. Jag var ju tvungen att boka av den som jag skulle ha haft i slutet av juni, pga av att tiden för målning inte funnits tidigare i år…

Sen kom semestern som en räddande målarängel. Och nu målar jag så mycket att det snart är dags att fylla på förrådet av nya dukar att måla på igen. Måla, det är precis det jag vill göra just nu, Måla, skriva poesi, måla och skriva böcker, läsa böcker. Andas och tala om konst, arrangera utställningar, gå på utställningar och själv ha utställningar lite då och då….det är livet! så nog njuter jag av min semester….

När jag går och lägger mig på kvällen ställer jag de senaste verken på byrån mitt emot sängen, så att det första jag ser när jag vaknar är målningarna. Då kan jag sitta och klura på korrigeringar och kompletteringar innan jag stiger upp… Den här bilden tog jag just med mobilkameran, ett av gårdagens verk…. som dock känns ganska klar. Jag kommer inte att lägga ut bilder av alla målningarna här, åtminstone inte före utställningen…. men när utställningen närmar sig då ska ni få se, om ni vill alltså ;).

140719

Nu ska jag koka mig några koppar starkt kaffe. Ta med kaffet in i ”ateljén” och fortsätta måla… It´s a Great Day to be Alive!

Ha det gott alla ni fina läsare som tittar in här! Igårkväll funderade jag över vilken typ av inlägg ni tycker bäst om, skriv gärna och berätta…..

7 svar på ”känslan av målarflow…

 1. Vilken härlig blandning av färger på paletten! Jag är urusel på allt som har med penna eller pensel att göra. Men jag har alltid skrivit, sjungit, spelat teater eller dansat. Så jag tror jag kan förstå din glädje i att få vara kreativ och skapa något.

  • Vad fint:) Tänk vilken tur att det finns så många olika sätt att uttrycka sin kreativitet på.
   Önskar dig en fin dag!

 2. Alla är vi kreativa på ett eller annat sätt! Visst är det härligt när man upplever ett flöde som du gör nu! Det låter så roligt och inspirerande det du gör och jag betraktar gärna dina alster även om det innebär här på bloggen. Skriv och visa det du vill, då blir det bäst!
  Kram, Gunilla

  • Du är alltid så positiv, Tack. egentligen så vet jag ju att det blir bäst när man skriver det man känner för mest – fast ibland undrar man ju.
   Önskar dig en fortsatt fin söndag!
   Kram Christina

  • Ja, ibland är faktiskt skönt att vara inomhus fast det är vackert sommarväder utomhus. Man slipper alla små trips som far omkring i luften…
   Lycka till med målandet 🙂
   Kram

 3. Åh, det låter helt underbart! Det där flytet, att bara få vara i måleriet och njuta. Det är nästan det bästa som finns. Vilken lyckans ost du är!

  Jag kan längta efter att måla så att det nästan gör ont i kroppen ibland, men det funkar inte så bra just nu, med min gravidmage och ryggont och sammandragningar och sådant 🙁 Plus att det rummet som förut var min ateljé nu är dotterns sovrum och det enda stället som finns att måla på är köksbordet. Det är inte alltid så smidigt. Men jag försöker tänka att det kommer en tid när måleriet fungerar igen, och under tiden får jag nöja mig med att skriva istället, i alla fall när jag orkar.

  /Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *