Jag tittar på bilderna, ler och läser den fina texten om, Fitz and Will the Cambridge Cats…

140809_3Det är något visst med berättelser för barn, sagor och barnböcker! Jag kunde helt enkelt inte motstå den här barnboken som handlar om de två katterna Fitz och Will. I boken kan man läsa att katterna bor vid lejonskulpturerna på The Fitzwilliams, konstmuseet i Cambridge.

Illustrationerna är alldeles underbara! Glada och ”pastelliga. Och sedan är det förstås rysligt coolt med en sagobok som handlar om ett konstmuseum… därför kunde jag inte låta bli att köpa med mig ett exemplar av boken hem…

140809_4

Författaren heter Laura Robson Brown, illustratören Jia Han och Katherine Mann är den som kommit med idén.

140809_2

Ja, tänk vad barnböcker kan inspirera en att göra. Varje gång jag besöker museet i fortsättningen så måste jag ju bara kolla in området kring lejonstatyerna. Om jag har tur så kanske de där små tecknade katterna syns till….;)

140804_22

 

6 svar på ”Jag tittar på bilderna, ler och läser den fina texten om, Fitz and Will the Cambridge Cats…

  • Härligt. Ja, nu får jag nog göra iordning en barnbokshylla i bokhyllan igen 🙂 Kanske bege mig upp på vinden och leta efter barnens gamla böcker och låta favoriterna flytta ner 🙂
   Färgglada kramar!

 1. Verkar vara en härlig bok … 🙂
  Det hugger alltid tag i mig på ett speciellt sätt när jag ser illustrerade barnböcker. Av vissa böcker kanske lite mer än av andra.
  Det infinner sig en känsla som är som ett sug i maggropen … en slags längtan …
  Inte obehagligt alls … förutom den delen av känslan som handlar om otillfredsställda behov … 😛
  Men det kan jag leva med … 😀

  • Mmm, det är fint med barnböcker – fast egentligen kan de lika gärna vara för oss vuxna. Vi tycker ju också om vackra bilder och fina texter.. Men det är något visst att få läsa för de små 🙂

   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *