Amadeus på Hipp

140921

Vi var på Hippodromen i Malmö och såg teaterföreställningen Amadeus av Peter Shaffer. Vad tyckte jag då om teaterföreställningen? Jo, jag njöt hela tiden, fascinerades av dräkter, dramatik, ljus, ljud och skådespelarnas framträdande. Vid sådana här tillfällen uppskattar jag verkligen närheten till kulturutbudet i Malmö. Så fint!

140921_6

Wolfgang Amadeus Mozart betraktas som en av tidernas främste tonsättare. Han var ett musikaliskt geni redan som barn och sägs ha komponerat sitt första musikstycke redan som treåring. Mozart var en barnstjärna som tidigt gjorde succé och började turnera runt om i Europa och fick således inte uppleva någon ”normal” barndom. Man tror att det är just därför han utvecklade en säregen personlighet. Det finns många berättelser om detta geni. Han föddes 1756 och dog 1791. Under sitt korta liv hann han tonsätta bland annat Trollflöjten, Cosi fan Tutte, Figaros bröllop, Requim, Don Giovanni. Mozart må vara död men hans toner kommer att leva för all framtid. Toner som bosätter sig i hjärtat, griper tag i känslorna och värmer en frusen själ.

Teater, I love it!

6 svar på ”Amadeus på Hipp

 1. Visst finns det klara fördelar med att bo nära en storstad. Skulle dessutom inte Malmö räcka till går det snabbt att ta sig över bron till Danmark. Ett besök på Louisiana hör också till!

  God morgon!

  • Mmmm, jag har inte varit på Lousiana sedan förra sommaren så gissa om jag längtar dig… Ser så mycket fram emot nästa besök.

   Kram

 2. hej.. va kul att du tittade in hos mej! Jisses så häftiga hus, det med blommor va ju så fint, man blir ju glad bara man skulle passera det huset.Glada färger på hus i en ända röra kan ju också va häftigt..Nåldynan är enkel att göra, ta en kaffekopp el nått annat som du har som passar, sen vadd el skumgummi, klä över..min har en spetsgardin, sen så limmar du runt så att det tar fast runtomkring..Jag skall visa min i närbild så får du se. häls Christine

  • Ja, visst är det vackert med blommiga hus 🙂 Just nu får vi gavlarna målade och det är lockande att be om blommor 😉
   Och vad spännande med nåldynan då tittar jag in hos dig och ser fram emot närbilden.
   Ha det fint!
   Kramar Christina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *