Romeo och Julia som opera

141116_3

I fredags var vi på opera, såg Shakespeares Romeo och Julia som en opera av Charles Gounod, regisserad av Wilhelm Carlsson.

141116_2

Miljön på Ystad stadsteater är så trivsam…vacker strukatur,vackra färger, målningar…

141116_4

Tjusiga lampkronor..

141116

Och mysigt med levande ljus i det trivsamma lilla caféet. Vi brukar beställa räksmörgåsar och vars ett glas vin till pausen – så gott.

141116_1

Akt 1 var bäst….kanske därför att den är mest romantisk. Romeo och Julia blir kära och viger sig trots att deras familjer är fiender. Slutet är så tragiskt att jag satt och hoppades att det skulle vara förändrat, så att Romeo och Julia skulle få leva, men Nej, den slutade lika sorgligt som alltid. Det unga paret dör i varandras armar –  så blodigt, onödigt och samtidigt aktuellt än idag.

Det sägs att Shakespeare hämtade inspiration till sin tragedi i en verklig händelse…. Temat, kärlek är aktuellt än idag då det fortfarande finns kulturer och familjer som inte skulle acceptera att den yngre generationen blir förälskad i ”fel” person….

Nu ska jag kolla in om operan finns på spotify ,så att jag kan lyssna om och om igen….

Kärleken övervinner allt<3

 

 

28 svar på ”Romeo och Julia som opera

 1. Du har taget ljuvliga bilder! Fångat rymden i det stora ….Den eviga kärleken … vara kär eller inte vara kär … att dö i varandras armar är ju åtminstone ett gemensamt kärleksbeslut, men inte direkt lyckligt …. En tanke faller på det där med hedersmord – för kärleksskull som straff …
  Operakram …

 2. Gillar dina bilder i förra inlägget ,-)
  Dom här bilderna är vackra! Första bilden , jag sträcker in handen och tar det röda vinet ,-)
  Effekten med ett glas vitt o ett glas rött är så läcker.
  Va mysigt ni verkar ha haft!
  Har själv haft min man i många år ,-)
  Som sagt Kärleken övervinner allt!
  KRAM och ha det fint. Primrose ,-)

 3. Måste erkänna att jag aldrig har varit på opera. Men det är en sak jag skulle vilja göra innan jag dör. Kanske blir det just Romeo och Julia.
  Ha en fin kväll.

 4. Inbjudande bilder….känns som om jag var där! Vanligtvis är opera lite för tungt för min smak och jag lyssnar hellre till operetter. Men tyvärr är det något som jag sällan går på. Romeo och Julia, skulle jag kunna tänka mig som är både romantisk och sorglig och vi lär nog få leva med att slutet är som det är.
  Önskar dig en fin och mysig vecka!
  Kram, Gunilla

  • Tack detsamma vad gäller fin och mysig vecka!
   När det gäller opera så finns det även de som är tunga för mig, men de vi ser är sådana som vi gillar. Som Romeo och Julia, den är alldeles underbar 🙂

   Kram

 5. Men ohh så vackert och speciellt att gå på teater, hade jag gärna gjort någon gång, och smart att gå Romeo Och Julia som man vet handlingen på, för jag skulle nog ha svårt att förstå annars =D

  • Ja, det gäller att läsa på handlingen i förväg 😉
   Himla mysigt är det, både med teater och opera.

   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *