Börja året med att supporta en Fighter

Vad är det absolut viktigaste i livet för dig? Det viktigaste för mig är hälsan och kärleken.

En av mina goda vänner, hennes dotter med familj har det kämpigt. Fina unga människor som varit utsatta för orimligt många prövningar. Ett litet barn som varit allvarligt sjukt och drabbats av hjärnskada som följd. Nu har mamman startat en insamling via Hjärnfonden. Mamman som startat insamlingen har valt att rikta stödet till forskning inom Barnhjärnan. Hon har döpt insamlingsprojektet till Fighter, därför att deras son överlevt och visat sig vara en liten kämpe, en Fighter.

150105

Du hittar Hjärnfonden Fighter genom att klicka här.

Jag känner tacksamhet för varje dag jag känner mig frisk, alternativet att vara sjuk eller skadad är inget vidare. Det som gör mest ont i ens hjärta är när de man älskar är allvarligt sjuka och befinner sig i livshotande tillstånd. Jag vet hur det känns i hjärtat att oroa sig för ett barn som är allvarligt sjukt. När man lever i ovisshet och osäkerhet. När man känner oro för morgondagen.  Jag har dessutom erfarenheter av vilka konsekvenser hjärnskador kan leda till. Jag vill visa mitt stöd dels genom att bidra med en summa till forskningen och dels genom att dela länken och informera om projektet här.

En god start på ett nytt år kan vara att stödja en ung kvinnas kamp genom att stötta Hjärnfondens forskning. Hennes mål enligt den information som finns på hjärnfondens sida är att samla in 10000 kr och det tycker jag låter som ett fullt rimligt mål. Man bestämmer själv vilket belopp man vill bidra med, minsta belopp är 50 kr och det kan de flesta av oss undvara. Varje litet bidrag har betydelse.

Genom att stödja detta projekt stödjer man inte bara Hjärnfondens forskning, utan även en ung kvinnas företagsamhet och önskan om att bidra till att göra skillnad!

23 svar på ”Börja året med att supporta en Fighter

 1. Fint gjort!
  Min mans arbetskamrat förlorade sin son på 1 år i cancer före jul. Arbetskamraten kommer från den by där vi bor. Arbetskamratens sambo kommer från den by där jag växte upp. Var dag ska tas emot som en sällsam gåva *sant*
  /kram

 2. Det är svårt, omöjligt, att sätta i turordning vad som är viktigast i livet. Men hälsa är viktigt. Och att barnen lever och mår bra. Förutsatt att man har det som man alltför ofta tar som självklart (det jag nämnde ovan) så är det också viktigt att man själv mår bra och kan förverkliga sig själv. Kan älska och vara älskad. Se miraklet i varje ny dag och känna sig levande.

 3. God fortsättning Christina!
  Hälsa är viktigast! Nu kan jag tänka i de banor att ett gott liv inte behöver betyda frånvaro av sjukdom/hälsa.
  Vilka prövningar för de som har sjuka småbarn. Forskning är bra!
  Tack för länker.
  Kram

 4. Allvarlig sjukdom är alltid en stor sorg och påverkar oss så mycket. Men när ett barn drabbas så känns det extra tungt och fel. Så borde det inte få vara men det är ändå den bistra sanningen. Jag har under årens gång haft elever som dött på tok för unga…

  Kram

 5. Lilla gubben!
  Vi sätter in en slant.
  Men anonymt.
  Det viktigast är det du skriver, hälsa o kärlek.
  Ha det fint , hoppas det ordnar sig för Harry!
  KRAM Primrose ,-)

 6. Fint initiativ av dig Christina! Det är som det sagts så många gånger…alla kan vi bidra med något!
  Önskar den berörda familjen, dig och alla andra; kärlek, omtanke, glädje och god hälsa!
  Kram, Gunilla

 7. Visst är det så. Jag blir så rörd och tagen av deras orättvisa öde. Klart pengar ska in på deras insamling.
  Jag tänker dagligen på hur bra allt är. Mina nu hela tre friska barnbarn! Jag…som bara har värk, det kunde varit så mycket värre. Jag känner en ödmjukhet inför detta goda i livet flera gånger varje dag. Tyvärr tänker jag alltför ofta – Tänk OM…
  Det finns ingen mening med att oroa sig. Det vet jag- men…

  Ha det riktigt bra och ett fint inlägg! <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *