Femtio nyanser av lila…

150105_2

Nog för att jag har många trådrullar men kanske inte så många som 50 nyanser av varje färg….

150105_3

Jag är av den trogna sorten… när jag funnit en kappa jag gillar då byter jag inte gärna ut den mot någon annan. Jag trivs bra med min lila kappa. Den passar mig utmärkt. Jag lagar min kappa och förlänger på samma gång livslängden för världens finaste kappa.

150105_4

Valde den här färgen för att laga knapphålen och fästa knappar….

150105_1

Passade på att sy i en knapp i den lilla blå…. Jag tycker om att sy, tänker att sygrejer är vackra, gillar känslan av material i bomull, siden och ull…olika färger, nyanser och strukturer.

Minns ni var denna sången kommer ifrån? ”Vi ska sy och vi ska klippa, för det stora galakvällen….ska vi sy modellen”.  Nåja, jag syr inte för någon specifik gala, eller bal på slottet – jag bara lagar några kappor som behövde lite omtanke och jag värdesätter varenda sekund när det finns tid…

 

14 svar på ”Femtio nyanser av lila…

 1. Visst minns jag det! Det är sången som sjungs i ”Askungen” inför balen på slottet. Jag gick på sykurs under flera år och sydde periodvis mycket men nu är maskinen sönder och kastad. Men ett litet syskrin till husbehov, det finns 🙂

  Ha en fin kväll!

  • Alldeles riktigt! Och nu blev jag pepp på att se Askungen 🙂

   Synd att din symaskin gick sönder…. Men ett syskrin med allehanda sygrejer klarar man sig långt på 🙂

   Kram Christina

 2. Askungen, det visste jag också ,-)))
  Jag tycker ni är så duktiga som kan sy o sticka, det kan inte jag, jag avskyr handarbete, tyvärr, för man kan göra mycket snyggt! ,-)
  Men jag är rädd om mina kläder, hittar jag en favorit i nåt plagg, behåller jag det så länge jag bara kan.
  Den trogna typen jag också ,-))
  Ha det fint KRAM från mig, Primrose ,-)

  • Men att måla tycker du om 🙂 och det är på sitt vis ett hantverk det också 🙂

   Nu blev jag lite nyfiken på hur ditt favorit plagg ser ut?

   Ha det strålande! Kramar Christina

 3. Översta bilden är som en karamellskål fylld till bredden. Man ska vara rädd om gamla trotjänare. Blir så glad läsa detta i dessa slit och slängtider.
  kramis från Skogsfen.

  • Vilken fin liknelse, som en karamellskål. Nu blev jag inspirerad… och fick en ytterligare idé för mina trådrullar. Tack!
   Och Kramar från Christina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *