Tänk att det finns ett Notre Dame på Söderslätt…

150107_5

Tänk att det finns ett Notre Dame på Söderslätt… lite längre bort än ett stenkast från där jag bor…. Tänk att jag för många år sedan under flera års tid åkte förbi dagligen och att jag dessutom besökt detta lilla Notre Dame några gånger utan att ha en aning om att det var just Notre Dame jag besökte…

150107_3

Vi var där igår igen. Trotsade den kalla vinterkylan och gav oss iväg på en utflykt… för att beskåda arkitekturen och undersöka Notre Dame i Fru Alstad… tittade även på den lilla offerbrunnen som ligger intill kyrkogården och det är intill den jag står när jag fotograferar…

150107_4

Notre Dame var stängt för turister så vi får återvända till sommaren om vi vill kolla in pilgrimernas inristade bomärken i den där mittpelaren som finns inuti kyrkan… och nu när jag vet att det finns ett Notre Dame i närheten då måste jag ju resa dit och undersöka byggnaden ännu lite närmare… Vad är det som sammanför de två platserna och varför kallar man denna kyrka för Söderslätts Notre Dame? Jag har fler frågor än svar…

150107_2

 

9 svar på ”Tänk att det finns ett Notre Dame på Söderslätt…

 1. Underbart inlägg *tack*
  Nog måste ni dit till sommaren för att skriva in era namn + önskningar. Mer att stoppa ned i min livsryggsäck *tack* Ha en bra dag/ kram

  • Vad kul! Arkitekturen var fin men jag rekommenderar en dag då vädret är bättre. Det blåser rejält ute på slätten 😉
   Kramar

  • Å, då ska jag uppdatera med fler bilder nästa gång men det dröjer nog till sommaren innan vi kommer dit nästa gång tror jag.

   Kramar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *