Jag dricker te i sängen

150223

I ena stunden läser jag högt ur en bok, “Mrs Dalloway sa att hon skulle köpa blommorna själv.”

…. nästa stund serverar jag mig själv te på finaste silverbrickan. Jag är megaförkyld. Jag som aldrig brukar bli förkyld har åkt på en rejäl influensaliknande förkylning. Igår var första dagen på mitt nya arbete och det förstår ju vem som helst att jag inte kan påbörja en anställning med att stanna hemma. Jag pregar i mig allehanda nyttigheter för att bli återställd snarast möjligt. Jordgubbar, citron, vitaminer, äpplen och till det dricker jag massor av te med honung… nässpray och en hel del värktabletter eftersom värken spränger i både hals och huvud…

Megaförkyld. Hes i halsen. Och alldeles strax ska jag hasa mig upp och kolla in garderoben. Vad ska jag ha på mig idag? Smått vimmelkantig och aningen febrig…. men snart är jag frisk som en nötkärna igen. Tills dess… ha det gott!

150223_1

23 svar på ”Jag dricker te i sängen

 1. En skåning går aldrig på tomgång! Ordet prega antyder i alla fall att Du har rötterna i de skånska rabbefälten.Det är kul med dialekt! Hoppas att det hjälpte att prega in vitaminer-:)!

 2. Det låter misstänkt likt den bacill som jag just nu återhämtar mig i från. Det går på rätt håll i alla fall. Förstår mer än väl att du inte ville börja med att stanna hemma. Skulle kännas så snopet men samtidigt så är man sjuk så är man…

  Krya på dig!

 3. Men vilken bild, härligt jag sitter och *LER* ser underbart ut, hoppas det hjälper också, att du är mycket piggare, otur när du börjar på ett nytt jobb!
  Du får Krya på dig! ,-)
  Jag har haft svår sväljfobi i 37 år.
  Så jag har bara kunnat ha flytande utan några bitar alls i 34 år.
  Nu har jag börjat kunna svälja efter ÅR av olika terapier.
  Men jag kan bara äta tillsammans med min man, och aldrig med flera personer för då krampar halsen.
  Men på mornarna har inte sväljningsförmågan kommit igång så mycket att jag kan svälja.
  Har bloggat om det här i en tidigare sajt och på andra platser.
  Fick det här efter svår psykisk misshandel i många år från min mans föräldrar släkt och andra, det började när vi bodde i en liten stad i norra England, där vår dotter föddes, min mans släkt var djups religiös, och jag var väldigt hatad, dom slutade inte hata förrän dom dog för några år sedan, men det var ett helvete att bo där, innan jag kunde ta mig därifrån.
  Som svar på din kommentar så svarade jag här inne hos dig istället!
  Ha det jättefint KRAM Primrose ,-)

  • Ja, verkligen typiskt att bli sjuk just nu….

   Ledsamt att höra/läsa om omständigheterna kring dina problem med att svälja. Jag har förstått att det var något kring din hälsa men visste inte vad. Tack för att du berättade. Lättnad att du slipper bo kvar på det där stället, slipper de obehagliga människorna och framförallt Skönt att du mår bättre….hoppas nu innerligt att du fortsätter att må bättre och bättre.

   Stora fång av de finaste blomsterkramar sänder jag dig här via cyberspace <3
   Christina

 4. Hittade hit, fann en helt underbar pigg blogg. Ser att du har en del kvalieteter jag inte har, men vi verkar också ha en del gemensamma intresse. Återkommer, vill kika vidare i din blogg. Måste dock kila vidare ut på bokrean just nu. 🙂

  Krya på dig!

  • Vad kul att du gillar mitt lilla bloggrum 🙂 Du är välkommen hit och nu blir jag såklart nyfiken på att hälsa på hos dig 😉

   Vi hörs och syns!
   Kram Christina

 5. Så vackert och lite lyxigt ditt te såg ut. Mums.
  Jag hoppas du kryar på dig snart nog. Men när man inte är förkyld så ofta så brukar det bli en väldig omgång när man väl blir förkyld.
  Vila dig och sköt om dig så är du snart pigg som en berglärka igen.

  • Tackar så mycket. Ja, detta är en envis förkylning… som ännu inte gett med sig men snart är frisk igen 🙂

   Pigg som en berglärka vill jag vara. Berglärka låter vackert 🙂
   Kram

  • Tack! Jag är envis, lägger in min överväxel och gör det jag ska oavsett om jag orkar eller ej… drivs av viljan att vilja 🙂
   Kram

 6. Godkväll Christina!
  Hoppas innerligt att du mår bättre – helst bra förstås! 🙂
  Skulle det behövas sängläge, så tror jag säkert att din arbetsgivare förstår. Det är ju “vabruari!” Där ingår visst vi vuxna också!
  Fortsätt nu med ditt te på silverbricka och lägg till färskriven ingefära!
  Kram, Gunilla

  • Tacksåmycket <3 Idag har jag sån tur är bara ett möte inbokat så det ska nog gå bra.... får köpa med mig ingefära hem 🙂

   Kramar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *