– Men älskling…. du låter som Tom Waits….

150226_1

Tulpanerna har vissnat

och

influensaförkylningen har bitit sig fast likt en igel i min hals

Jag brukar aldrig lyssna på Tant Strul men av någon anledning

dök låten ”Du får inte vissna” upp

Texten fick mig att Le det stora leendet

tror jag drabbats av en förkylningssläng av galghumor

like ”a grin without a cat”

Jag leker med orden

och kämpar med att vara fokuserad

Jag kör på

lägger in min överväxel

150226

får dåligt samvete över att jag riskerar att smitta folk med min förkylning

samtidigt som jag vet att det skulle vara helgalet att stanna hemma min första vecka

så vad gör jag? Jag kryddar mitt kaffe med citron

dricker med synen

och njuter av den visuella retoriken

citronkaffe smakar förmodligen inte alls gott

men det ser gott ut

och det är en fröjd för ögat

kanske borde jag smaka ändå…

Min röst är något krackelerad och häromdagen utbrast min make,

 – Men älskling, du låter som Tom Waits….

Och nu kan jag inte låta bli att lyssna påTom Waits Swordfishtrombone,

Bad As Me….och sen sjunger han vidare Down, Down, Down

och….. Soldier´s Thing….

och

…en dag som denna tackar jag modernisterna, för inspiration, till fri vers…<3

17 svar på ”– Men älskling…. du låter som Tom Waits….

 1. Smittorisken med att besöka Din blogg får väl anses liten,dock är den svagt beroendeframkallande.Så fantasifulla motiv med tulpan och citron! Nä,citronkaffe får nog betraktas som mer exotiskt än gott.
  Krya på Dig!

 2. Jag tror att vi låter likadant då för min förkylning har tagit nya tag. Hoppas att din hals känns bättre snart och vem vet, kanske den varma drycken gjorde underverk!

  Kram

  • Då kan vi bilda en Tom Waits kör och kraxa tillsammans 😉 Skämt åsido, det är inget vidare att inte kunde prata ordentligt pga halsont… Krya på dig och ha en fin fredag! Kram

  • Ja, visst finns det något vackert i det mesta. Vissna blommor kan vara alldeles underbara om man närstuderar dem…
   Jag önskar dig en fin fredag!

 3. Krya på dig!

  Jag är ingen fantast av Tom Waits, men jag har en tavla med honom som motiv. Ett impulsköp jag gjorde när jag såg den, en såå fin tavla, tycker jag, gjord, dels med oljemålning, men glas, sand och t.o.m en sladd finns med. Det låter inte så fint kanske, men jag är jätteförtjust i den… De som besöker mitt hem blir antingen väldigt ”fundersamma” eller begeistrade! 😉

  • Hehe, Nej, jag är inte ihäller vidare förtjust i Tom Waits egentligen, men han har en speciell röst och just nu är det tydligen så jag låter enligt maken min. Till saken hör att min make kan mycket väl lyssna på T.W ibland så om det inte gjorde så ont i halsen att prata kanske jag kunde gett mig in i sångbranschen under förkylningstiden 😉
   Kul att du har en tavla av honom..

   Önskar dig en finfin fredag! Kramar

 4. Kul att hittat hit.
  Vackert med Kaffe och citron. Förmodligen smakar det inte alls lika vackert. Men det som inte dödar härdar sägs det. Själv botar jag förkylningen genom att gå på sparlåga. Horisontalläge gäller. Maken passar upp, jag tror att jag lätt kan vänja mig vid det.

  • Välkommen hit… sparlåga lär det bli här också, åtminstone till viss del. Ja, visst blev det en fin kombination med kaffe och citron.

   Ha det fint! Jag tittar in till din blogg i eftermiddag, ska först ut på en promenad.Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *