En turbulent, stormig och regnig fredag med solförmörkelse …

 150320

Jag arbetar på en skola där både elever och lärare trivs. En liten skola som präglas av en positiv anda och där det faktiskt finns Tid och utrymme…. men den Lyckan/Tiden visar sig vara begränsad… Snart kommer jag att uttala mig i preteritum, dvs, i dåtid.

Imorse kallades vi lärare till ett möte, och direkt därefter fick eleverna samma information. Styrelsen har av ekonomiska skäl bestämt sig för att stänga skolan i samband med det att terminen slutar i juni…Lektionerna idag ställdes in och vi fick själva bestämma om vi ville vara kvar eller gå hem…

Den här fredagsnyheten var inget vidare…… men nu är det så här situationen är. Jag tänker att jag ska göra vad jag kan för att den här terminen ska bli så bra som möjligt för mina elever och för mig.

**************************************************************************************************

Märkliga fredag! Jag känner mig som en Tigerdrottning, men undrar var tusan La Belle Epoque tog vägen… jag lyssnar på Kent.  Snön är Svart och allt som var vitt blir svart…Hela Himlen Faller Ner… och det här är ingen mardröm det är ett samhälle i kaos…. Men det är bara att Simma, den andra sidan är ju trots allt aldrig längre bort än att vi når dit och tid är pengar jag svär…. Men jag har all Tid i Världen….(och om du ännu inte lyssnat på Kents Tigerdrottning, kanske du uppfattar dessa fraser som smått märkliga, men det bjuder jag på en dag som denna).

Nu ska hålla fredag. Ta mig ett glas vitt vin och läsa min nya konstbok som jag köpte på Moderna igår, om Nils Dardel och den döende dandyn… Och alldeles snart, kommer min kära make hem från Cambridge… tror minsann att planet landar på Kastrup närsomhelst….

Och Jag Önskar er Alla en fin helg!

 

20 svar på ”En turbulent, stormig och regnig fredag med solförmörkelse …

 1. Det var verkligen tråkiga nyheter och jag förstår att ni är omskakade. Ett sådant besked kan nästan ge en känsla av att vara i chock. Hoppas du, dina kollegor och eleverna har ork och kraft att göra något bra av resten av terminen.

  Vi fick ett omtumlande besked i måndags men man reser sig på något vis…

  Kramar

  • Ja, man reser sig alltid igen… men besviken är jag eftersom jag trivs så bra här…. Får glädjas åt den tid som är kvar.
   Kram

 2. Vilka nyheter! Låter otroligt tråkigt, måste ha kommit som en chock!
  För en liten skola låter bra i mina öron.
  Ha det nu så fint du bara kan!
  KRAM Primrose ,-)

  • Ja, det här var verkligen en chockartad upplevelse. Förbereder lektioner i ena minuten och i nästa får vi detta besked. Både vi lärare och våra elever är ledsna över det här..
   Kram

 3. Man blir uppriktigt förbannad över sådant här. Dels för lärare och elever i Din skola men ockaå över att politiker inte förstår att det är just utbildning som är bland det allra viktigaste.
  Det är bedrövligt,kram och ta vara på helgen.
  När en dörr stängs öppnas ett fönster.

  • Ja, man blir både ledsen och arg om vartannat… jag vill ju vara med när mina elever tar studenten…

  • Ja, verkligen trist. Och Nej, jag har ingen annan tjänst någon annanstans så det blir till att söka jobb …

 4. Nä, fy … så tråkiga nyheter!
  Är det många som har arbetslöshet framför efter denna termin?
  Och vad händer med eleverna?

  Trots allt önskar jag dig en fin helg …

  • Våra tvåor och ettor måste söka sig vidare till annan skola efter sommaren… Verkligen trist med tanke på att klasserna är så sammansvetsade och trivs så bra ihop…
   Treorna hinner ta studenten.

 5. Åh, det var tråkiga nyheter! Hoppas innerligt att det ordnar sig för alla inblandade…det måste det ju! Så snopet…hittar inga ord…men du fixar det här Christina!
  Många kramar, Gunilla

  • Ja, verkligen snopet. Det här hade jag inte väntat mig. Jag får försöka se det från den ljusa sidan, Se att jag blir en erfarenhet rikare.

   Kram

 6. Nämen det blev inte lång stund på denna skola men du fick ändå verktyg med dig till nästa plats. Bra tanke om att göra allt så bra som möjligt denna sista tid med dessa barn eller skola. Njut av äkta mannen och din nya konstbok/kram

 7. Jag har inte lyssnat på Kents Tigerdrottning – men det behövs inte tänker jag — så där vips så avslutas allt en har gått in i med liv och själ … benen snurrar huvudet upp och ner … knappt det går att andas … så kom det nytt in – men bättre få ordna om det själv … menar du är en möjligheternas människa – !
  Övergångskram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *