om att se Den döende dandyn…. och bli förälskad

150319_redjpg

Jag blir så upprymd och förälskad av riktigt bra konstutställningar. Och just nu finns det en alldeles särskild utställning på Malmö Moderna. En utställning med konst av Nils Dardel (1888- 1943). Nils Dardel och den moderna tiden, heter utställningen…

150319_4

Jag har sett Den döende dandyn IRL, och den lilla spegeln som avbildas i konstverket IRL… !!!

Utställningen är helt underbar! Att se små bilder av konstverk på datorn eller i böcker är inte alls detsamma som att verkligen uppleva dem IRL. Jag har sett bilder av Dardels målningar förr och tänkt att…Ja, men det där var ju färgstarkt och fantasifullt, men sedan har jag inte tänkt så mycket mer på det…. Förrän nu när jag fick se konstverken i verkligheten och verkligen uppleva strukturen, färgerna och det där magiska skimret som omger ett konstverk. Det här är en sådan utställning jag mer än gärna ser en gång till….

150319_2Jag kan varmt rekommendera ett besök på Malmö Modernas utställning, Nils Dardel och den moderna tiden. Utställningen pågår tom den 6 augusti 2015.

16 svar på ”om att se Den döende dandyn…. och bli förälskad

 1. Skulle jättegärna gå, men har lite långt att åka … hehe
  Förstår att det är något alldeles extra att se konstverken live. Måste vara samma sak med konst som med konserter och teater. Det är inte heller detsamma på TV eller dator … 😉
  Kramis

 2. Skulle gärna besöka den, om det inte vore för avståndet. Jag bor föööör låååååååångt bort.

  En skön söndag till dig du fina glada bloggvän.
  Kramkram.

 3. Så härligt det är när man upplever något som talar till en. Konst, musik eller kanske teater. Berikande och inspirerande.
  Idag har jag sjungit hela dagen med min kör. Det är ett annat sätt att uttrycka sig som ger mig väldigt mycket.

 4. Det är mycket intressant via din blogg att bli uppdaterad av lite av varje.Bor för långt bort för att se denna utställning men dina ord om denna utställning ligger kvar ändå *tack* /kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *