En gråmulen himmel och ett vårlätt regn, blir ljust igen

150509_555

Min dotter och jag åkte till Malmö för att fotografera. Arkitektur och skulptur. Planen var att solen skulle skina… Men regnet kom tillsammans med en massa grå moln. Och huset vi spanade in förra helgen hade det byggts upp en stor byggställning kring….så fotograferingen gick inte planenligt men utflykten blev fin ändå. På bilden ovan kan man se skymten av min dotter när hon fotograferar Karl X Gustav… Dagen var regnig och grå, men himla fin ändå…

150510

Innanför rådhusets fönster kan man se skymten av gigantiska kristallkronor….och jag som gillar kristallkronor blir såklart nyfiken på insidan av just det där rummet  där kristallerna hänger och…hur gamla är de egentligen, de där kristallerna? Byggnaden är från 1500-talet….

Vädret rår vi ju inte på så det är bara att gilla läget…men idag skulle jag gärna vilja beställa lite solsken. Solljus och värme <3

12 svar på ”En gråmulen himmel och ett vårlätt regn, blir ljust igen

 1. Kristallkronor är väldigt vackra när de hänger på rätt ställe! I äldsta frökens lägenhet är det högt i taket och stuckatur. Kristallkronan blir verkligen kronan på verket där.

  Lite otur hade ni med vädret med bilderna blev vackra ändå fast ur ett annat perspektiv.

  Trevlig söndag!

 2. …om väggar kunde tala. Ja,man kan ju bara spekulera i vad för slags samtal det har förekommit i gamla byggnader. 1500-talet var ju Skåne ff.danskt och kanske man förbannade svensken för härjningar i Skåneland.Spännande hur som med alla dessa gamla byggnader.Solen kommer redan imorgon. Det skall bli en riktigt fin väderperiod spås det.

  • Ja, visst var det så och det var den avbildade kungen som såg till att Skåne blev svenskt igen 🙂 Tänk om byggnader kunde tala, så mycket spännande vi skulle få veta då…
   Ha det gott!

 3. Trots det dåliga vädret blev det fina bilder. Här i Enskede har det mest varit mulet men solen tittade fram en kort stund när jag och hunden var på promenad. Ibland har man tur. Önskar dig en skön vecka. Kram

  • Gott med promenad tillsammans med en hund och sen en gnutta sol på det låter fint!
   Ha nu en fin vecka du med! Kram

  • När jag är tillsammans med min dotter kan det inte bli annat än blommigt och fint oavsett väder och vind 🙂
   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *