Blomstertiden är här!

150612_4

Idag tog treorna studenten. Stämningen var på topp med fint väder, glada elever och lärare. Vi åt en festlig lunch tillsammans och därefter delades stipendier ut. Vi lärare fick både rosor och choklad av treorna 🙂 Hela parkeringen fylldes av människor, eleverna ”sprang” ut och sedan åkte de iväg på ett lastbilsflak… mot nya mål.

Igår höll vi avslutning för ettorna och tvåorna. Jag tog farväl av mina mentorselever och fick av olika anledningar inte sagt hälften av allt jag planerat att säga.

Den här terminen har minst sagt varit stormig och utmaningarna flera men det fina är att jag har lärt mig otroligt mycket. Träffat intressanta personligheter och samlat erfarenheter till min buffert av livskunskap. Jag tycker om dessa möten med människor och fascineras av små ting som egentligen är stora, eftersom det oftast är dem små tingen man minns. Med små ting menar jag sådant som ord, citat och olika typer av funderingar som elever delar med sig av…. och jag kan inte låta bli att undra vilka ord eleverna kommer att minnas av mig. Om de överhuvudtaget kommer att komma ihåg mig, sådant kan man ju inte veta. Jag har ju trots allt bara varit deras lärare i lite mer än 3 månader och vid flera tillfällen har jag säkerligen betraktats som besvärlig men det bjuder jag på 😉

Livet är inte bara en resa utan också en process av utveckling och lärande!

Terminen är slut och nu har jag två arbetsdagar kvar i nästa vecka. Jag firar fredagen med ett glas kall färskpressad juice, är extremt trött och kommer förmodligen att somna när som helst. Och trots denna extrema trötthet, känner jag mig pepp på nästa termin. Under den här bråda vecka har jag hunnit med fler intervjuer…och… Jag har tackat ja till att börja arbeta på skolan som ligger mitt i centrala Malmö, precis intill Malmö högskola. Schackspelet fortgår och damen har gjort sitt drag. Brädet är fullt av pjäser, det finns gott om betänketid och i himlen lyser stjärnorna klart!

 

 

20 svar på ”Blomstertiden är här!

 1. Åh, vad gott att höra…ett nytt arbete att se fram emot! Du skriver så klokt och vackert och jag tror säkert att även en ”besvärlig” fröken har gjort ett positivt intryck på sina elever!
  Snart kan du pusta ut och förhoppningsvis har du många sköna sommardagar framför dig! <3
  Kramar, Gunilla

  • Tack!
   Jag blev särskilt glad över att en av de elever jag varit handledare till i gymnasiearbeteskursen, hon fick stipendium för årets bästa gymnasiearbete. Sådant värmer en lärares hjärta.
   De sista betygen skrivs in i systemet på måndag fm sen ska jag njuta av semester 🙂

   Ha det gott!
   Kramar

 2. Härligt! Du skriver med en glädje och styrka som är skön att ta till sig. Och som Nilla skriver är det även klokt och vackert. Jag tror att dina elever har haft stor glädje av dig.
  Önskar dig en skön sommar, med stillsamma schackdrag … Hoppas motdragen låter vänta på sig, så att du får njuta och slappna av däremellan … 😀
  Kram

  • Tack, hoppas att det stämmer och att jag har lyckats göra intryck som får elever att göra kloka val.

   Men nog är jag trött och längtar efter semester!

   Ha det fint!
   Kramar!

  • Tackar 🙂 Ja, det ser jag fram emot.
   …jag arbetar måndag och onsdag 🙂 sen semester

   Kram

 3. Jag tycker om det du skriver. Du skriver klokt och tänker klokt om livet.
  Visst Äre de små orden som kan vara nåt stort som är nåt stort och värdefullt i livet. Nåt att minnas….ta med sig i sin ryggsäck.
  Det är nåt alldeles speciellt med skolavslutningar. Fint är det. Det låter värkligen som du trivs med ditt jobb. Det är givande tycker jag att träffa på många olika människor. Så ska det vara.

  Ha en underbar helg, fina kloka bloggvän.
  Kramkram.

  • Å, tack för dina fina ord 🙂 Ja, jag trivs verkligen med mitt arbete, Tycker om att det händer mycket och att ingen dag är den andra sig lik..

   Önskar dig en toppenhelg!
   Kram

  • Tackar så mycket 🙂

   Fjärilarna brukar komma lite längre fram på sommaren….när plommonen börjar mogna, så än finns det hopp.

   Kramar

  • Jag tror att det är en av mina mest positiva sidor, min framtidstro… Känner alltid tillförlit, hopp och tro på framtiden.

   Kram

 4. Härliga du! Så mycket själ och engagemang du lagt ner på det sätt du är Christina! Glad du rott i land och att nytt jobb finns för dig i höst!
  Önskar dig en skön semester med mycket vila i inspirationens kreativa som är du!
  Schackspel, pjäser och drag finns alltid… ibland blir en matt ..
  <3 stor kram

  • Ja, ojojoj… nog händer det att jag blir matt…. du läser mig så väl när du skriver att jag lägger ner själ och engagemang.. jag har en förmåga att engagera mig till 200 procent…
   Kram <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *