Städväder och små skyskrapor byggda av böcker…

150708_7

Ni vet det där jag skrev igår, om att jag hoppades på att förvandlas till en städande virvelvind. Det hände aldrig… Åtminstone inte på det sätt som jag hade tänkt mig. Jag såg framför mig att jag skulle svepa rundor och städa hela huset på en dag. Men antingen så har huset växt eller så har vi för mycket grejer på för lite utrymme, kanske har vi blivit stökigare av oss eller kanske har jag blivit lite latare och bekvämare av mig och städar långsammare…eller så har jag för höga krav på var gränsen för städning ska gå. Hela huset blev inte städat…

150708_6

Jag hann med att städa sovrummet och delar av köket…kanske beroende på att jag började plocka med böckerna som brukar ligga lite varstans i små boktravar här och där…. och när jag öppnade en diktbok och läste citatet ”Kom så går vi härifrån”, då tog jag det som en hint om att det är dags att ta en städpaus. Jag slog mig ner på den nybäddade sängen tillsammans med en samling diktböcker, ett glas rabarbersaft, några kakor, och en bit choklad….Jag njöt av stundens ögonblick, av det nystädade väldoftande rummet och jag det kändes gott att bara sitta där en stund, läsa poesi och fundera på nästa drag…

150709_1

Nästa drag kom att bli tidskrävande. Ett av våra små bibliotek har varit så flitigt använt att böckerna råkat hamna lite hur som haver, både i och utanför bokhyllorna. Och jag kan konstatera att böcker inte lever på damm, för om de hade gjort det skulle det inte finnas så mycket damm längst inne på hyllorna bakom böckerna… och var kommer allt damm ifrån? Nej, förresten det vill jag nog inte ens veta…..Jag nöjer mig med att städa bort det, skapa ordning och organisera om.

150709_2

Ugglan fick en fin plats mitt emellan poesi och flora…

150709_3

Orkidéerna stortrivs i fönstret bakom kökssoffan. Kuddarna är nytvättade och allt doftar gott… Men som sagt, jag förvandlades aldrig till den städande virvelvind jag såg framför mig igår när jag skrev mitt inlägg. Nej, jag har semester och städar med ro… softar, buffrar energi, häckar i kökssoffan med datorn i mitt knä, pausar ofta – så projekt städning fortgår. Städprojektet går framåt och vädret är perfekt för sådan aktivitet. Regnet står som spön i backen och virvelvindar håller på att lyfta taket på vår paviljong i trädgården så jag har varit tvungen att mecka en hel del med det. Nåja, ikväll kommer min man hem och då får han äran att tänka ut vad vi ska göra åt vårt paviljongtak.

Jag lyssnar alltid på musik när jag städar och jag brukar fastna för speciella låtar och göra mina spellistor som jag lyssnar på om och om igen…. men med jämna mellanrum vill jag förnya mig och går på musikjakt. Denna gången testade jag en ny variant… på spotify finns lite olika listor och när jag fick syn på en lista med de låtar som är populärast just nu tänkte jag,  – Här finns säkert en massa godbitar! …… men vet ni vad, en hel del av den där musiken är heldryg, så nu börjar jag undra…. Lyssnar folk verkligen på sådant?, eller driver Spotify med mig???

Kanske kan ni hjälpa mig att finna någon ny eller gammal musik att lyssna på. Vad tycker ni om att lyssna på?

<3

 

20 svar på ”Städväder och små skyskrapor byggda av böcker…

 1. Just nu så lyssnar jag på musik som eventuellt ska sjungas på begravningen så förmodligen är jag inte rätt person att tipsa i den här frågan.

  Däremot så inser jag att mitt städmönster har ändrats. Förr städade jag hela huset varje fredag men nu kan jag nöja mig med ett rum och tidsintervallerna är helt bortglömda. Minst sagt befriande!

  Kram

  • Nu undrar jag ju såklart vad ni ska sjunga på begravningen…

   Hmmm… då är det fler än jag som ändrat städrutiner 😉

   Ha det fint! Kram

 2. Blev lite full i skratt när jag ser att du idag bloggar om det jag hade tänkt igår,
  då hade jag fotat några av mina böcker och min uggla som jag tänkte ha som inlägg i dag men nu blev det inte så…. ☺
  Jag har inte använt mig av Spotify på länge så jag har inget direkt tips att ge dig.

  Kramen ♥

  • Visst är det märkligt att dagarna blir sällan så som man tänkt att de skulle bli… men oftast bli det bra ändå 🙂
   Och din uggla kanske vi får se imorgon istället …

   Ha det fint Kram

 3. Så mycket böcker och fina kuddar du har….jag har faktiskt den till höger också, köpt på Ikea om jag inte minns fel ;))…har två på kökssoffan här på torpet ;))
  Här regnar det också…inget sommarväder alls !!!
  Kram bia

  • Helt rätt 🙂 Den till höger kommer från Ikea. Visst är det mysigt med en kökssoffa ….

   Ha det fint! Kram

 4. Åh, vad det är skönt att kunna ändra sina planer lite efter behag. Det är väl semester det!
  Synd förresten att böcker inte lever av damm, det hade varit finurligt det!

 5. Städa gör jag mindre och mindre, försöker
  byta bort det till maken 🙂 Funkar ibland, annars
  är jag som du, kommer på något annat och göra
  mitt i. Men det är sommar och då kan vi kosta på
  oss det.
  Ha en fin helg och kramar/AM

  • Jag tänker att det är viktigt att kunna vara spontan och lyssna till sin kropp…. när valet plötsligt blir poesi eller städning, då är det lätt att välja 😉
   Kram

 6. Vilket vackert och inspirerande inlägg om städning! 🙂 Det är precis så det ska vara…att ta sig tid och städa med ”lugn och ro” känsla! Många böcker att hålla reda på och med tanke på alla dina underbara texter och fotomontage, så förstår jag att böckerna är flitigt belästa! Över alltihop vakar en underbar uggla!
  Skiner solen nu hos dig?Det gör den här! 🙂
  Kram, Gunilla

  • Helt rätt, böckerna är både lästa och fotograferade flera gånger om…åtminstone några av dem 🙂
   Hmmm… när det gäller solen så skiner den inom mig…. men utomhus håller den sig mest bakom molnen…det blåser och regnar om vartannat.. så vädret är fortfarande perfekt för att fortsätta projekt städning 🙂

   Ha det fint Gunilla, fånga dagen och njut av solskenet <3
   Kram

  • Jag håller på att iordningställa en lista om den blir bra kanske jag kan dela med mig av den 🙂
   Kram

 7. Jag lyssnade också på en sådan Spotify-lista häromdagen. Bara de mest sönderspelade dängor som man också hör på radion varje dag, kan inte någon plocka fram riktiga gamla godingar?
  Nej, det går inte att städa ett helt hus. Kanske kan det gå att städa ett studentrum men där går gränsen. Huset får man jobba med kontinuerligt och göra punktinsatser, och gräva sig djupare och djupare… och börja om från början igen!

  • Ja, du det blir nog till att leta fram spaden och gräva där jag står då…. det är precis som du säger, om och om igen. När man är klar då är det dags att börja om där man slutade… och likadant är det med ogräset i trädgården….bara att börja om och om igen 🙂

   Ha det fint!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *