Vinbärsbräserad kycklingfilé med rabarberchutney, nudlar och en smak av sommar

150717

Idag bjuder huset på ett egenkomponerat recept som jag har lagat till i flera olika varianter denna sommaren. Jag har experimenterat med sådant som finns i trädgården, som tex vinbär och rabarber. Bär, blad och örter lyfter matlagningen och gör måltiden både estetiskt tilltalande och väldoftande. Många tycker att det låter som en oväntat mix med kyckling, vinbär och rabarber, men alla som smakat äter med god aptit och det tolkar jag som ett gott betyg.

Vinbären, tillsammans med rabarberchutneyn som jag dessutom har chili och aprikos i gifter sig så fint i smakerna tillsammans med kycklingen när den fått puttra i lite vitt vin och kokosmjölk.

Just denna måltiden (i bild) svängde jag ihop när min dotter och jag hade varit och vandrat på Skäralid. Vinbären plockade jag i trädgården på morgonen innan vi åkte, och rabarberchutneyn lagade jag till för ett tag sedan och sedan dess har den stått och gottat till sig i kylen.

Christinas vinbärsbräserade kycklingfilé med rabarberchutney

Ingredienser: Kycklingfiléer, röda- och svarta vinbär, rabarberchutney, vitt vin, kokosmjölk, lite soja, salt, vitpeppar, svartpeppar chilikrydda och inlagd ingefära.

Bryn det antal kycklingfiléer du vill laga till. Salta och peppra lätt. Låt dem ligga kvar i stekpannan och puttra tillsammans med röda- och svarta vinbär, inlagd ingefära, lite rabarberchutney och lite vitt vin. När filéerna börjar bli klara, vänd dem och krydda. Häll över lite kokosmjölk och lite soya….så att du får en smarrig sås i pannan.

Serveras förslagsvis tillsammans med äggnudlar som kokats i grönsaksbuljong och finns det mer rabarberchutney kvar så låt var och en tillsätta lite extra chutney efter tycke och smak. Dekorera med vinbärsblad och njut av en delikat måltid som smakar sommar…

Just det, ni kanske undrar över tidsåtgång; den här rätten går relativt snabbt att laga till och kan vara klar på ca 30 minuter. Detta under förutsättningarna att man varit förutseende och lagat till rabarberchutney och plockat eller köpt hem röda- och svarta vinbär i förväg.

 

14 svar på ”Vinbärsbräserad kycklingfilé med rabarberchutney, nudlar och en smak av sommar

    • Ja, det är både roligt och blir gott (för det mesta) när man man experimenterar…

      Ha det fint! Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *