och vi reser till Skånes djurpark, bara för att fotografera ugglor…

150718_5

Jag har länge fascineras av ugglor. Av ugglan som symbol. Av människans sätt att avbilda ugglan på olika sätt; från verklighetstroget till ett fullständigt förmänskligande och förgulligande… Jag drömmer om att fotografera ugglor i vilt tillstånd. Tänk vad coolt det skulle vara att zooma in en uggla och knäppa av några bilder, bara sådär någonstans…mitt ute i naturen… Men ugglorna är kloka och gömmer sig väl….150718_7

Därför begav dotter och jag oss till Skånes djurpark för att spana in deras ugglor, som visserligen befinner sig i inhängande områden, men samtidigt ger mig möjlighet att bekanta mig närmare med ugglan.

150718_8

– Vad tror ni att den här ugglan sitter och drömmer om? och nu är vi där igen… drömmer ugglor? Hursomhelst ser den ut att befinna sig i djupa tankar eller kanske i ett halvslumrande tillstånd…

150718_6

…. och där fanns ju inte bara en uggla utan flera olika sorter och jag blev alldeles upprymd och lyrisk av att komma så nära ugglorna. Vilken dag!

150718_12

Jag kan inte låta bli att tänka på Fablernas värld…ni vet det där barnprogrammet som vi som växte upp på 70-talet tittade på. Där fanns en uggla som sjöng en sång…. och ugglan som sjöng var såklart både färgglad och antropomorfiserad…

” I ett träd sitter jag, tyst och funderar och mediterar, jag är med natt och dag….Vill ni veta någonting så fråga ugglan…”

Nåja.. det fanns fler djur som vi passade på att kolla in…

150718_3

Björnarna är ju bara så himla söta och den här björnmamman hade fullt upp med att hålla koll på sina små. Tänk att möta en stor björn i skogen….

150718_4

150718_10

…där fanns rådjur…. och kronhjortar och visst är det fantastiskt att bo i ett land där alla dessa ståtliga djur inte bara finns i djurparker utan även i vilt tillstånd. Vad vore naturen utan djuren, och vad vore djuren utan naturen?

150718_11 150718_2

Och sälarna! Hur söta är inte de?

150718_1

Vi åkte till Skånes djurpark bara för att jag kolla in ugglorna … och att vi fick vi se så många flera intressanta djur blev som en liten bonus. Magnifika djur som hör hemma i den svenska naturen! …så himla Fint <3

…. Simma lugnt 😉

 

14 svar på ”och vi reser till Skånes djurpark, bara för att fotografera ugglor…

 1. Ugglor är underbara. Att se vilda ugglor är speciellt, har bara sett dem några få gånger.
  Jag gillar lodjuren. Ibland är det svårt att förstå att alla dessa fina djur strövar runt i vårt avlånga land.

 2. Ugglor är fantastiskt fina! Och mäktiga. Jag sondmatade en berguv en gång med cocacola – den blev jättepigg 🙂

  En säl har jag haft i badrummet, och det är inget jag rekommenderar… 😀

 3. Det är bra med bonus. Fortfarande begriper inte vuxna Bosse att man inte kan krama björnarna. Kan det vara det som skiljer min hjärna från ugglans? 😉
  Kram Bosse.
  Ps. Fina bilder

 4. Vad trevligt att få följa med till Skånes Djurpark och möta djuren där. Jättefina bilder och många djur fick ni också se. Tänk viken tillgång den svenska naturen har av djur.
  Vad gäller ugglor har jag samlat på dem i olika former. Jag började 1968 när jag tog studenten och fick då uglo rgjorda av Lisa Larsson. Sedan köpte jag en uggla i varje land jag besökte och ibland från olika städer inom landet och dessa märkte jag upp med varifrån de kom och när de köptes. I vuxen åldre hade jag ca 50 olika ugglor . Nu har jag skänkt bort de flesta till Stadsmissionen och har kvar ett 10 tal.
  Jag vet inte varför jag faschinerades av ugglor, men det gjorde jag. Och jag förstår nu att det är fler som gör det.
  Kram från mig.

 5. Åh vilka fina djur! Förstår att du vill fota ugglor – det är något speciellt med dem! Men vilken blandning av djur i parken! Björn, ugglor, säl, rådjur, hjort…minns inte dem alla! Ja, att fota en uggla i fritt tillstånd vore fint och för min del även hjort, för det har vi inte här!
  Kram, Gunilla

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *