Ser Top Hat, och drömmer om hög hatt och steppskor…

150913_1

Vi spontanbokade biljetter till musikalen Top Hat på Malmö Opera och fick uppleva en kväll med uppfriskande musik och glittriga skådespel. All musik sjöngs fram på svenska och jag kan inte påminna mig om att jag tidigare hört Puttin´On The Ritz på svenska. Musikalen är baserad på filmen Top Hat från 1935.

Storyn är något banal, men vad gör det,  när den samtidigt är änn mera färgsprakande, dansant och humoristisk. Berättelsen glittrar och vi befinner oss mitt uppe i Hollywoods guldålder. Broadwaystjärnan Travers förälskar sig i societetsflickan Tremont och erövrar hennes hjärta, men förväxlingar sker och paret dras in i en märklig härva av missförstånd som grundas i bristande kommunikation.

150913_3

Irving Berlin som ansvarade för en del av ursprungslåtarna till Top Hat skrev under sin 60-årig karriär uppåt 1500 låtar, däribland 19 musikaler och 18 filmer!  I Top Hat ingår bland ”Puttin’ on the Ritz” och ”Cheek to cheek”, betraktas som storbandsklassiker från 30-talet.

150913

Föreställningen överträffade våra förväntningar… vacker musik, sång, dans, glittrig scenografi och en stor mix av humor och glans! Det blev en fin lördag 🙂

 

22 svar på ”Ser Top Hat, och drömmer om hög hatt och steppskor…

  • Det kan jag varmt rekommendera 🙂 Föreställningen piggar upp en i höstmörkret och blir ett uppfriskande inslag.

   Ha det fint! Kram

  • Ja, verkligen. Känslan sitter kvar länge. Jag går fortfarande runt och ler inombords efter föreställningen 🙂
   Kram

 1. Vad roligt! Ja, den går inte nu i Stockholm, det vet jag. Dessa gamla örhängen till melodier! Vet att mamma spelade dem på pianot när jag var liten. Hon var verkligen ett ”fan” av Irwing Berlin. Extra roligt att höra sångtexterna på svenska.
  Jag har sett filmen ett par gånger och visst vill en både ta på steppskor och hög hatt och dansa med.
  (Jag har dansat stepp i min ungdom. Jätteroligt!)
  Trevlig vecka!
  kram!

  • Vad coolt!!! att dansa stepp, det skulle jag vilja testa….hmmm,,,, tänk om dygnet hade fler timmar, det skulle behövas för allt man vill 🙂
   Kram

 2. Vad härligt med en riktig lyckoträff och att lämna med en skön känsla inombords. Jag minns att jag tyckte om filmen mycket. Jag älskade att titta på alla gamla svartvita filmer som gick på tv på eftermiddagarna när jag var liten. Svenska, amerikanska och brittiska. Helan & Halvan, Bröderna Marx, Fred Astaire,Gene Kelly, Ingrid Bergman, Sickan Carlsson, Nils Poppe och alla de anda. De är en sådan stor del av min barndom.

  Jag ser fram emot att Malmö Opera nästa år sätter upp musikalen ”Kinky boots”. Den kommer vi definitivt besöka. 🙂

  Sköt om dig kära Christina och ha en fin måndag.♥

  Kram Lotta

  • O, filmen har jag inte sett vad jag kan minnas så den måste jag ju titta på.

   ”Kinky boots” – det låter kinky;) och måste ses 🙂
   Tack för tipsen 🙂

   Kramar

 3. Det där är låtar som man känner igen! har faktiskt även hört dem i discoversion!
  Musikaler är så givande med både musik, dans och en story.
  Det var längesedan som jag kikade in här…livet behövde och behöver en paus.
  Kram, Gunilla

  • Ja, ibland behöver man de där pauserna…. men det är fint att höra av dig igen 🙂 Hoppas allt är bra!

   Kramar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *