Tankar om hur vi iscensätter oss själva…

 

 151213

Kanske handlar det om att iscensätta, om att vara ego eller om att vara utelämnad till sig själv?……

När man tar en selfie för att liksom bekräfta att stunden finns och man verkligen existerar här och nu. Vem vet? Om det inte fanns något fotografi? Kanske skulle det då betyda att jag/stunden inte fanns, eller? Vad tänker ni om alla dessa selfies? Fyller de en funktion, eller är de bara till för att tillfredsställa oss själva? Syns jag inte så kanske jag inte finns?, eller kanske syns jag och därför är jag? Kan det vara så att en publicerad selfie har som syfte att kommunicera? …eller, vad är det att våra selfies säger?

 

15 svar på ”Tankar om hur vi iscensätter oss själva…

 1. Intressant! Selfien gör att vi ser oss själva utifrån. Men eftersom vi är det vi ser med den självsynen – självbild så kanske den blir lite fattig … eller så blir vi glada och överraskade. Tänker om det att syns en inte så finns en inte – ja, kanske är det så allvarligt för några. Att bli sedd och bekräftad är behov som i mångt styr människa. Om vi inte selfiar i bild så visar vi ju lite av oss själva på sociala medier. Var och en får finna sitt tänker jag.
  Kram!

  • Du resonerar så klokt, Tove. Visst är det spännande, på sätt och vis berättar ju allt vi gör i sociala medier något om oss själva oavsett om vi publicerar bilder av oss själva eller ej…

   Kramar!

 2. Jag tar en och annan selfie, oftast när jag på något vis förändrar mig själv.
  Nu kanske inte det syns att mitt tankesätt förändras men genom åren tycker jag mig se en klokare människa i mina selfies.
  Hoppas du får en fin dag!
  Kram

  • Åh, vad fint att se klokskap i sina bilder! På något vis blir vi nog klokare med åren allteftersom vi samlar på oss nya erfarenheter.

   Ha en fin dag! Kram

  • Det var minsann tidigt! Men vad kul att blicka bakåt och kolla in sina bilder i efterhand 🙂 Härlig selfie vi får se på dig när man klickar på länken 🙂

   Ha det fint!

 3. Bilder är ju ett sätt att minnas ,-)
  Att då ta en bild på sig själv tycker jag är härligt att folk har börjat med.
  En kul idè tycker jag.
  Sen finns det många som är för blyga att vara med på kort blir stela, med en selfie kan dom öva upp sig, se att det är inte så farligt att synas på bild ,-)
  Bra terapi tycker jag ,-)
  Tar jag själv en selfie, japp ibland, jag har alltid stelnat till framför en kamera, nu kan jag vara mer naturlig när andra tar kort, tar det inte på sånt stort allvar längre ,-)))
  Ha det fint KRAM Primrose ,-)

  • Ja, visst är det fint hur bilder kan få en att minnas… och upptäcka detaljer…. sig själv och omvärlden….

   Ha det fint! Kram

 4. Jag älskar selfies …. kanske mest för att jag så sällan annars hamnar på bild. Däremot skulle jag föredra att någon annan fotade mig ibland så att bilderna blev lite mer naturliga någon gång. Kram.

 5. Det kan nog inte undgå någon att det är populärt med selfies. Jag ser det som en ”modegrej”, särskilt bland unga. En kul grej helt enkelt och något som ligger i tiden. Ytterligare ett sätt att visa omvärlden vem man är och vad man gör. Om selfies har med bekräftelsebehovet att göra så är det i så fall lite sorgligt.
  Kram, Gunillla

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *