Om att våga utmana sig själv och flytta fram gränser för vad som är möjligt…

151219_1

Balett är något jag av flera anledningar alltid fascinerats av. Balett är så förtrollande vackert, och det vanligaste är att om man ska dansa balett gör man det när man är barn och därefter fortsätter några medan andra slutar. Jag har aldrig dansat balett annat än i fantasins magiska värld men alltid tänkt att jag skulle vilja pröva, och nu när det äntligen dök upp en möjlighet att få träna balett för en rysk balettdansare…

Ja, då är jag inte den som låter mig hindras av sådant som ålder eller mina icke existerande danskunskaper. Jag tänker att det är bra med utmaningar och så länge jag lyssnar på min kropp och inte provocerar den till att göra mer än vad som är möjligt med tanke på gamla skador…. är det bara att göra sitt bästa och köra på efter bästa förmåga. Idag tränade jag balett för andra gången i mitt liv och det är vansinnigt svårt men så himla roligt att jag tänker fortsätta träna och göra mitt bästa.

151219

Den här fina väggmålningen fotograferade jag i trappuppgången på huset där vi träffas och tränar balettdans. Jag är så tacksam för att min kollega tipsade mig om balettträningen och jag ser fram emot att någorlunda kunna behärska de rörelser och positioner som vår lärare i balett visar. Idag har jag stretchat hela kroppen mer än vad jag gjort på länge… försökt mig på några av de fem balettpositionerna, böjt benen i en plie, grandplie, hoppat och försökt att trippa fram graciöst med småsmå steg….likt en fågel (blink) och sedan kan ni tro att vi skulle sväva fram som svanar…. och då tappade jag kontrollen över min motorik….. inser själv att mina rörelser är något oviga och knappast graciösa men jag fortsätter att träna eftersom jag vet att envishet ger resultat och jag känner mig så vansinnigt taggad att jag längtar efter nästa träningstillfälle…

151219_3

Men som sagt, nu är jag åter hemma, det är lördag och jag bara njuter av att det är första dagen på min julledighet. Tar mig tid att softa, även om jag har massor av grejer som ska göras….men först ska jag bara återhämta mig och buffra energi. Hösten har varit lärorik och intensiv med tanke på att jag börjat på en ny arbetsplats med allt vad det innebär. Och jag känner mig något mör men nöjd ändå efter dagens balettträningspass. Just nu ligger jag bara här och njuter av vetskapen av att min julledighet bara precis har börjat och alldeles strax ska jag stiga upp och laga till en smarrig lördagsmiddag.

Jag önskar er alla en finfin julvecka och självklart så undrar jag hur ni har det där ute i cyberspace?

24 svar på ”Om att våga utmana sig själv och flytta fram gränser för vad som är möjligt…

 1. Så kul, balett är vackert ,-)
  Det finns ingen ålder att lära sig något nytt, bara nyfikenhet och intresse.
  Så dansa på, låter härligt ,-)
  Själv har jag nu kommit på att för att bli klar bör jag nog börja ”stressa” ,-)
  Ha det fint KRAM Primrose ,-)
  God Jul ,-)

 2. Jisses! Det var inte dåligt!!!
  Väldigt imponerande att du ger dig i kast med något som verkar sååååååå svårt …
  Lycka till med ”balettandet”, som jag som du tycker är oerhört vackert att se på. Är det någon dans som ger sken av att upphäva tyngdlagen så är det ju balett … 😉
  Önskar dig en skön julledighet …
  Kram

 3. Vår dotter satt alltid klistrad framför TV:n och tittade på ett program där det var djur som dansade balett. Visas alltid kring jul. Än idag så är det viktigt att TV:n i allafall är på så hon hör musiken. Nu vill jag önska dig en riktigt GOD JUL och hoppas att den blir riktigt bra.
  kramen

  • Åh, det måste vara Beatrice Potter du menar, nu blev jag sugen på att se den, den är alldeles underbar <3

   Kram och ha en fin julvecka!

 4. Balett är ju sååå vackert. Vilket flickebarn har inte dansat det. Jag har gjort det.
  Jullov sååå härligt. Jag börjar på onsdag med mitt jullov tre veckor framåt. Det ska bli skönt

  God Jul till fina dig.

  Kram.

  • Tack och Å vad jag blir impad, har du dansat med tåskor? så spännande… själv dansar jag än så länge i strumplästen men ett par enkla balettskor är på gång 😉
   Kram <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *