Kreativa estetiska processer kan vara vägen som leder den passionerade till ett Nobelpris…

151210_1

Det är något visst med människor som brinner för sin sak, människor som snöar in på ett ämne och vågar utmana gränser och utforska. Söka svar.  Människor som är öppna för att ställa frågor och ta sig tid och utrymme att söka svar.

Årets pristagare i litteratur har ställt många frågor och ägnat otaliga timmar åt att lyssna in och sammanställa svar för att kunna skapa ett magnifikt innehåll baserat på texter som kan kopplas till andra texter.

Ikväll var det jag som satt i soffan och kollade in nobelprisutdelningen på tv. Hela tillställningen är fullständigt magnifik och fascinerande på alla vis. En dag för att uppmärksamma människors forskning, utveckling och kunskaper. Tillställningen äger rum i en historisk miljö som skapar en intressant kontrast tillsammans med modern forskning och högtidlig feststass, ljuvliga blomsterarrangemang, konstfulla maträtter och framförallt kreativa ideér. Jag skulle så gärna vilja vara med där någon gång, IRL och insupa den fysiska atmosfären.

151210

Kunde inte låta bli att stanna i bokhandeln på vägen hem och köpa med mig Svetlana Aleksijevitjs, Kriget har inget kvinnligt ansikte.

Jag sätter mig ner och bläddrar i boken. Läser några kloka ord. ” Plötsligt fick man en sådan fruktansvärd lust att leva.” Och jag vet att det stämmer väl, för den som en gång har betraktat döden på nära håll vet att uppskatta dagarna, minuterna och sekunderna som passerar i livet. Störst av allt är kärleken och livet<3

Vad jag tyckte om boken? Det får ni veta när jag hunnit läsa lite mer….

Må Väl!

 

18 svar på ”Kreativa estetiska processer kan vara vägen som leder den passionerade till ett Nobelpris…

  • Tack <3 Tänk så beundransvärda de är, människorna som viger sitt liv åt forskning och annat fint!

   Stor kram!

 1. Jag tror du får en fin läsupplevelse! Jag har inte läst något av henne, men ska.

  Ler litet när jag läser att du skulle vilja delta IRL på en nobelfest. Igår när jag tittade så tänkte jag att det är tur att inte jag är med där… Inget som lockar mig… Litet för överdådligt för mig… 😉

  • Jag är ganska enkel i mig själv, men pompa och ståt det gillar jag och fina klänningar, god mat, underhållning…Ja jag vill verkligen dit 😉

   Kram

 2. Jag var också med på festen igår. Via TV’n alltså 🙂 Jag tycker att det är helt fantastiskt att lilla Sverige har ett (flera) så prestigefullt pris som uppmärksammas i hela världen 🙂

 3. Du hade varit en värdig gäst på Nobelfesten! Jag håller med, det hade varit intressant att vara med, hade dock fått ångest av att agera bordsdam till en Nobelpristagare i kemi/fysik och konversera på engelska dessutom… I Finland har vi motsvarigheten Slottets bal på nationaldagen 6/12, dock är den ingen internationell fest.
  Kram!

  • Å, tack! Hoppas att nobelkomitéen tänker likadant. Jag vill så gärna vara där vid något tillfälle. <3 Jag hade nog inte ihäller varit den bästa på prata engelska men detta hade varit ett ypperligt tillfälle att bara göra det ändå liksom 😉 och bara man får veta vem man ska sitta bredvid så får man ju läsa in sig..och ställa frågor....
   Ha det fint! Kramar

  • Härligt! Ska bli spännande att få höra vad du tycker om den 🙂
   Hoppas att du också fick en fin Lucia och nu en underbar vecka!
   Kramar

 4. Tiden second hand ligger i min hylla och väntar.
  Nobelmiddagen missade jag även detta år. Tror inte jag skulle trivas där live men det kan vara skoj att vara med på TV. En gång för länge sedan var jag på stor middag just där i Blå hallen några veckor innan Nobelmiddagen. Vi var väl som ett genrep även om maten inte var så överdådig och jag med fler blev matförgiftade. Det var nog enda gången i mitt liv jag blivit det. Har väl sällan varit så sjuk. Dagen efter skulle jag på en kollegas disputation. Släpade mig dit men minns inget av den tillställningen. Ja så kan det vara med en middag i Blå hallen.
  Kram

  • Härligt med böcker som väntar i bokhyllan 🙂
   Men middagen i blå hallen låter inget vidare…..om man ska bli matförgiftad på kuppen. Hu för den upplevelsen.
   Men vad spännande ändå att äta middag i blå hallen 🙂

   Kram

 5. Jag var med framför teven hela dagen , både utdelningen av Nobelpriserna och banketten och har har försökt följa med i de intervjuer med nobelpristagare som varit på tv under veckan av. Boken du köpt ska jag köpa när jag kommer hem.
  Och säkert blir det fler.
  Jag har två gånger i mitt liv, innan jag var 30, varit med på Nobelprisutdelningen och festen och det var verkligen festernas fest och det på alla sätt. Ett stycke historia.
  Tack för ditt fina inlägg !
  Kram!

  • Åh, vad festligt! Kan tänka mig att det är ett minne för livet….så spännande att ha varit där IRL. Tack för att du berättade 🙂

   Kram<3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *