Kärlek

160212

Jag tänker att kärlek är ett ovanligt vackert ord <3 Ordet kärlek består av två fria morfem. Ordet kärlek består av två självständiga ord, dvs två rotmorfem som tillsammans skapar ordet kärlek; och även om kärleken kan vara både blind och ganska närsynt så är det synnerligen fint att känna att man är kär och att livet innehåller inslag av lek. När vi talar om kärleken i bestämd form, dvs just när vi kryddar ordet med suffixet -en, dvs när vi säger kärleken; Det är precis då i det ögonblicket när vi använder oss av det lilla osjälvständiga grammatiska morfemet -en; det är just då vi vet vart vi riktar kärleken <3

Jag menar dock inte att man ska leka med någons känslor; gör man det är man inte kär och då försvinner hela kärleken långt bort från allt det här. Det jag menar är att man ska våga vara lekfull, våga experimentera och vara innovativ på ett kärleksfullt sätt. Våga tro på kunskap, våga tro på utveckling och våga tro på kärlek.

Och just nu när vi står inför en helg av deadlines, allahjärtansdagsfirande, gemenskap, ensamhet och tusenmiljoner andra galna och ogalna ting då är det särskilt betydelsefullt att sprida kärlek; kärlek som leder till styrka, kärlek som leder till kunskap och kärlek som leder till att människor kan ta makten över sina egna Liv.

Livet är ju trots allt både värdefullt, vackert och unikt <3

Christina Karlsson

14 svar på ”Kärlek

 1. Jag har nog gett upp kärleken till det motsatta könet men däremot har jag enorma mängder kärlek som jag likt en våg sköljer över mina barn och mina sanna vänner.
  På Söndag, då det är alla hjärtans dag ska jag bjuda de mina på en härlig middag.

  Ha en skön Fredag och en fin helg!
  Kram

  • <3 Vad fint med alla hjärtansmiddag tillsammans med de personer som betyder mest <3

   Önskar dig och de dina en underbar alla hjärtanshelg <3
   Kram

  • Det är just det som är det finaste med kärleken….Att den räcker till <3

   Önskar dig också en fin helg!
   Kram

 2. Vacker bild och text! Ja, vad vore livet utan kärlek? Ingenting! Kärleken till sin partner, sina barn och barnbarn, vänner och till sig själv. Olika sorters kärlek och det är den varma känslan och gemenskapen som förenar dem.
  Det finns mycket kärlek i världen…men det behövs så mycket mer!
  Önskar dig och familjen en underbar dag! <3
  Kram, Gunilla

  • Ja, det har du så rätt i….det finns mycket kärlek och mer kärlek behöver både vi och världen <3

   Må Väl fina bloggvän <3
   <3-liga kramar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *