Inför Midsommarafton och den Blomstertiden…. som Nu Kommer…

160623_6

Igår var sista arbetsdagen för denna terminen och med mig hem följde  detta vackra blomsterfång. Skolans byggnad ska rivas så hela arbetsplatsen är nedpackad i kartonger och förberedd för flytt. Jag tog farväl av undervisningslokaler med fantastisk havsutsikt. Solen sken och vi i kollegiet bjöds en delikat avslutningslunch på en av stans restauranger. Det blev en fin avslutning…

160623_4

Med alla avslutningar följer en fortsättning och en början på något nytt. Just nu har min semester påbörjats. Jag inledde semestern med att gå på ”jakt”, eller närmare bestämt åka till affären med syftet att köpa hem de godaste ingredienser som behövs för att arrangera ett delikat midsommarfirande. 160623_3

Väl hemma tog jag det ganska soft. Kvällen tillbringades i paviljongen ute i trädgården. Maken och jag dukade upp med mousserat, vatten, jordgubbar, körsbär och film… Hur mysigt som helst och med tanke på att det var kvällen före midsommarafton så kunde jag inte låta bli att lobba för Shakespeares, En midsommarnattsdröm. Jag är så förtjust i den där versionen från 1999 där Calista Flockhart spelar Helena. Filmen är regisserad av Michael Hoffman och jag har troligtvis sett den ett tjugotal gånger. Den är så himla välgjort och fin. Helt enkelt en poetisk, visuell, auditiv upplevelse och en magnifik tolkning av Shakespeares Midsommarnattsdröm.

160623

Kvällens eftermiddagssol övergick till skymning och med mörkret följde ett lätt duggregn som övergick till spöregn och ett hejdundrande åskoväder….och det var riktigt mysigt att sitta kvar där ute i ovädret och se på film. Att vi hann bli plaskblöta på vägen från paviljongen och in i huset spelade ju inte så stor roll…

160623_5

Nu är det midsommaraftonsmorgon. Himlen är grå, regnet faller lätt men det låter som om åskan har dragit förbi. Fåglarna kvittrar och det finns förhoppningar om att solen tittar fram. Idag kommer kidsen hem för att fira midsommarafton tillsammans med oss och på dagens agenda finns en hel del som ska fixas och arrangeras för att skapa ett midsommarfirande precis så som vi vill ha det.

Med de orden avslutar jag dagens inlägg och påbörjar dagens förberedelser för midsommarafton. Först på listan står det att jag ska baka en Västerbottenpaj…. och lite senaste i eftermiddag är planen att dottern och jag ska binda varsin midsommarkrans.

Jag önskar eder alla, en fin, fröjefull och glad midsommarafton!

 

 

9 svar på ”Inför Midsommarafton och den Blomstertiden…. som Nu Kommer…

 1. Hoppas du har en fin midsommarhelg!

  Det var en väldigt fin bukett du fick lagom till helgen! Nu får du koppla av och njuta av livet. Det där med att den blomstertid nu kommer, det kan diskuteras. Väldigt mycket är överblommat… vackrast är det innan midsommaren – tycker jag!

  Ha en god fortsättning på helgen och ledigheten!

  • Tack detsamma!

   När det gäller blomstertiden så representerar den sången så mycket mer för mig, som skolavslutning, sommarlov och ett blomstrande fritidsliv av egentid 🙂

   Ha det fint du med!
   Kramar

 2. Åh, så vackra blommor! Skolan rivas och borta är det vackra utsikten…så var ska du arbeta nu då? För inte hinner det väl att byggas något nytt på samma ställe innan skolstarten?
  Kram, Gunilla

  • På platsen där skolan står ska byggas bostäder enligt de uppgifter jag fått…. skolan ska flytta till ett helt annat läge …. men om det läget säger jag inte något just här och nu…

   Mycket är på gång, mer än så skriver jag inte just nu…men snart. Jag behöver bearbeta det hela själv först…

   Vi höres och synes här i bloggsfären!
   Ha det fint!
   Kramar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *