Tänker lyrik och drömmer en midsommarnattsdröm, någonstans i mitten av den ljusa dagen; det är sommar, semester och jag är bara mig själv

Det kan vara så att jag är en smula galen. Det är sommar. Jag har semester. Det skulle vara fullt möjligt för mig att ta en paus och bara typ lägga mig ner och sova i tre dagar så som jag tidvis känner att jag skulle behöva göra – men av någon anledning gör jag det inte möjligt. Jag kan inte låta bli att boka in aktiviteter som  jag brinner för så mycket mer än sömn och därför har jag tillbringat dagen med förberedelser av ett föredrag jag ska hålla imorgon på Galleri KVIS. Planen är tre dagar av inspiration och måleri. Det här är något jag ser fram emot och längtat efter att göra, men med tanke på att jag är arrangör så kan jag ju inte bara ta det soft och längta utan att planera och arrangera. Temat är vardagslyx, och jag ser fram emot att träffa andra konstnärssjälar, likasinnade, människor som brinner för konst och kultur, prata konst och bara få måla precis vad jag vill och i stunden känner för att måla.

Dagen idag har ändå varit ganska soft. Jag har påbörjat en presentation med bilder i en Power Point som inuti min hjärna är färdigplanerad…men av någon anledning finner jag nya infallsvinklar och intressanta bilder. Det blir helt enkelt inte inte klart…

Vad ska man då göra? Jag går helt enkelt ut och lägger mig ner på gräsmattan. Andas in doften av sommar, tar en paus och knäpper av några selfies. Jag kollar igenom mina bilder och inser att jag är… Jag är här, och nu. Jag är i stunden och jag är Idag!

Imorgon är en ny dag!

Må Väl och ha en fin dag!

Christina Karlsson

10 svar på ”Tänker lyrik och drömmer en midsommarnattsdröm, någonstans i mitten av den ljusa dagen; det är sommar, semester och jag är bara mig själv

 1. Ja, lite galen är du allt! 😉 Men så råkar jag ju veta att du gillar det där och därmed vet jag också att du fixar det! Det brukar bli bra när tiden är knapp och något måste bli klart! Så minns jag att du sa inför din utställning som vi kom och besökte.
  Men för säkerhetens skull skriver…LYCKA TILL!
  Du ska se att du kommer att hinna med lata dagar också! 🙂
  Kramar. Gunilla

  • Tack för dina lycka till hälsningar!
   Gårdagens kurs blev hur bra som helt. Träffade nya människor och hade en alldeles underbar dag i konstens tecken! Fick massor av inspiration 🙂

   Ha det fint!
   Kramar

 2. Det låter som ett roligt evenemang att planera! Jag är likadan när något verkligen driver och motiverar mig; då kommer perfektionisten fram som alltid ser nya möjljgheter och tänkbara förbättringar. Tacksam är jag idag för att jag faktiskt kan uppslukas av något sådär, något som är en god och positiv kraft. Men jag fattar grejen med att aldrig kunna tagga ner och bara GÅ LÄGGA SIG haha 😉

  • Skönt att läsa att det finns fler som är lika smågalna som mig 😉 Dag ett är avverkad och gick över förväntningar. Nu ser jag fram emot dag två 🙂

   Ha det fint! Kram

 3. Fina selfies på dig ,)
  Måla prata konst det låter härligt.
  Vilsamt för själen är det nog.
  Så mysigt med semester.
  Ja här är jag just nu, borde tänka mer på det, jag bara oroar mig för gubben och kan inte sova. Dax att njuta, ,-)
  Ha det fortsatt jättefint KRAM Primrose ,-)

  • Tack 😀
   Ja, att måla är alldeles underbart och helt otroligt energigivande!

   Jag håller tummarna för att gubben din kryar på sig så att du kan få ro i kroppen, inget vidare att oroa sig för nära och kära. Man tycker ju så himla mycket om dem och bara önskar att man kunde svinga ett trollspö och göra dem friska. Oro hjälper inte. Men jag vet att det är svårt att låta bli. Vi tänker såhär- Gubben din kommer att återhämta sig och mår snart prima igen <3

   Kramar till dig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *