Isabella av Kastilien. En drottnings löfte, av C.W. Gortner

160807_4

Veckans boktips är en riktig bladvändare som jag läste ut för några veckor sedan när jag satt på flyget på väg hem från Los Angeles. Boken heter En drottnings löfte och den är skriven av C.W. Gortner.

Boken är skriven som en skönlitterär roman med historisk förankring i Isabella av Kastiliens liv. Drottning Isabellas liv är fascinerande och hon beskrivs som en av historiens mest kontroversiella och berömda drottningar. I boken får man följa hennes liv från ung prinsessa till drottning och krigare. Isabella av Kastilien levde under renässansen 1451- 1504. Hon regerade över Kastilien, gifte sig med Ferdinand av Aragonien och tillsammans bidrog de till att återerövra Granada och förena det land som vi idag känner som Spanien. Hon finansierade Cristopher Columbus upptäcktsresa till Amerika.

Den här boken är både underhållande och intressant att läsa ur ett historiskt perspektiv. Jag fick inte enbart med mig nya pusselbitar till renässansen och Spaniens historia utan även en fängslande och alldeles magnifik läsupplevelse. En gripande berättelse och en helt fantastisk bok som skildrar en spännande kvinnas livsöde.

160807_3

Christina Karlsson

16 svar på ”Isabella av Kastilien. En drottnings löfte, av C.W. Gortner

 1. Tack för tipset! I vanliga fall är jag inte så förtjust i historiska romaner men jag litar på dig så denna hamnar på min lista! Boktips tas alltid emot 😀

  Kram och ha en bra dag!

 2. Jag längtar till den dagen då min hjärna fungerar igen så att jag kan läsa böcker.
  Har alltid varit en bokmal men det har inte fungerat de sista åren, tyvärr!

  Kram och ha en härlig dag!

 3. Tack för tipset! Vi såg the Tudors för något år sedan och jag fördjupade mig i Katarina av Aragonien, hennes dotter. Samt att jag läste om Columbus nu när vi var till USA… Boken kunde nog vara någonting för mig!

 4. Tack för detta boktips! Jag läser gärn ahistoriska romaner och den här skulle jag nog tycka om. Dina bilder ger också lust.
  Boken finns antecknad på min läselista i läseboken.
  Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *