Salvador Dali och jag i Beverly Hills

160809_5

Vi kom hem från vår LA-resa för lite mer än en vecka sedan, min semester är slut och nu när jag skriver de här inläggen blir det lite som att återuppleva resan ännu en gång… <3

En av de där varma fina semesterdagarna besökte vi Beverly Hills och där fann jag en del av den glamour som jag saknade i Hollywood. Atmosfären i Beverly Hills är tilltalande, rymlig och fräsch. Stora ytor, lagom med folk, stilrena byggnader, estetiskt tilltalande med skulpturer och konst. På fotografiet ovan står jag och beundrar en Salvador Dali skulptur som föreställer St Göran och draken.

160809_3

Vi hade turen att besöka Beverly Hills just när den här fantastiska Salvador Dali utställningen pågick. Om det är något som får mig att bli upprymd så är det just den här typen av överraskningar. Tänk er att vandra längs en gata som kantas av några av de finaste modebutikerna, och upptäcka att man plötsligt glömmer bort att titta in i modebutikernas fönster därför att det finns underbara skulpturer som är utplacerade lite varstans längs med hela Rodeo Drive. Jag blev lyrisk och skulpturerna ledde oss rakt in på ett fantastiskt fint galleri, och jag blev så betagen i all konst att det inte blev tid till något besök i någon av modebutikerna.

160809_4

 

160809_2

Det fanns mycket inbokat i vår reseplanering och därför begränsades Beverly Hills upplevelsen till en halvdag. Jag önskar dock att vi hade haft mer tid för att botanisera bland butikerna längs med Walk of Style på Rodeo Drive. Och om det blir några fler resor till Los Angeles då skulle jag vilja tillbringa flera dagar här i Beverly Hills.

160809_1

160809

160809_6Kolla bara in de här vackra träden med gyllengula blomsterbollar. Underbara <3

Avslutningsvis så var det här bara en liten del av allt fint vi upplevde i Beverly Hills.

Nu ska jag strax bädda ner mig så jag kan vakna pigg och utvilad som en lärka imorgonbitti!

Må väl!

Christina Karlsson

 

 

14 svar på ”Salvador Dali och jag i Beverly Hills

 1. Vad spännande, överraskande och roligt att hamna mitt i denna kinstutställning. Vet att Beverley Hills och L.A. Kan bjuda på många och oväntade saker, men detta passade ju ig helt perfekt. Och vem behöver Armani när man kan se Dali.
  Walk of Fame Och Walk of Style har jag besökt ett par gånger, men tyvärr fanns det så ingen utställning att beskåda.
  Jätteroligt att få se bilden av Dalis St. Göran och Draken. Jag ser den ju här i Storkyrkan men det är ju inte samma sak direkt.
  Önskar dig en fin helg!
  Kram från Västkusten.
  (Nästa vecka kommer lite konstrapporter från gallerier jag besökt.)

  • Å, men St Göran och draken i Storkyrkan är alldeles underbar! Den har jag sett och visst pryder den sin plats väl i Storkyrkan. Hur pampigt som helst.

   Ser fram emot ditt konstinlägg 🙂

   Kram och fin dag!

 2. Vilken resa ni fick Christina och vad gott att minnas tillbaka och glädjas åt allt ni fick uppleva. Rodeo Drive får mig alltid att tänka på filmen ”Pretty Woman”. 🙂
  Jag minns när vi under gymnasietiden besökte Salvador Dalis utställning på Lousiana i Danmark tillsammans med vår bildlärare (som träffat Salvador Dali) och hur mycket den påverkade oss alla. Ett konstnärskap som väcker känslor än idag.

  Kram på dig Christina och ha det gott ♥

  • Ja, nog kopplar man samman Rodeo Drive med Pretty Woman. – Undras om gatan vore lika känd om det inte vore för den filmen?
   Ja, Dali är spännande och triggar igång fantasin, guld värt!

   Ha en fin dag! Kramar <3

 3. Förstår att du blev helt tagen av skulpturerna och att du valde dem framför att kika in i de välkända butikerna! Härlig resa!
  Nu är det dags även för mig att gå iväg till jobbet…
  Kram, Gunilla

 4. Åh! Vilken tur att det var Dalí-utställning där! Älskar hans verk. Har varit på Dalí-museer både i Figueres, St Petersburg (Florida) och i Paris. Tröttnar aldrig! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *