Utsikter och insikter i Hollywood

160806_1

Första kvällen i Hollywood körde vi längs Mulholland drive som leder upp genom bergen där vi stannade vid utsiktspunkten, Hollywood Bowl Overlook. Därifrån kan man välja om man vill blicka ut över Hollywoodskylten eller åt andra hållet, mot Hollywoods stadskärna.

160806

160806_6

En annan utkikspunkt vi besökte är Observatoriet som ligger högt uppe i Griffith Park och det var där vi parkerade den dagen då vi begav oss iväg på vandring mot en tydligare utkikspunkt över Hollywoodskylten.

160806_4

Jag hamnar ofta på efterkälken med min kamera och mitt fotograferande, men ibland lyckas jag övertala familjen att stanna upp och posera.

160806_3

Det fanns inget överflöd av blommor i Griffith Park, även om en hel del av de här vackra buskarna med röda fina blommor växte lite varstans bland klipporna. Jag anar att växtlivet är betydligt rikligare på våren. Tidpunkten för vårt besök är en av de hetare tidpunkterna i Kalifornien och då är det för torrt och varmt för växligheten i den vilda naturen.

160806_5

Besöket i Kalifornien var en het upplevelse som överträffade mina förväntningar på flera olika sätt, och jag hoppas att nästa resa dit kommer att bli någon gång på våren när blommorna blommar.

160806_8

 

Christina Karlsson

16 svar på ”Utsikter och insikter i Hollywood

 1. Kan tänka mig att det är vackert där på våren, men naturen får ju anpassa sig efter det klimat som råder. Och du är ju som en vacker blomma i din färgstarka klänning och ditt röda hår! 🙂
  Kram, Gunilla

  • Tack 🙂
   Ja, man såg ju stor skillnad på i vilka trädgårdar växterna vattnades och vad de inte vattnades. Naturen lyckas vara vacker och överleva ändå även om det inte finns någon som vattnar…

   Kramar

  • Ja, det var just det som gör att jag vill åka dit igen – att naturen är så annorlunda jämfört med vår. Jag vill utforska mera och vandra mera på dessa platser – kändes lite som om man kastats in i en gammal westernfilm när man befann sig ute på de vilda markerna.

   Kramar och fin dag!

  • Ja, jag har massor av foton där man bara ser ryggarna på familjen som går en bra bit framför mig på väg till någon sevärd plats, som den här med Observatoriet.

   Kram

 2. Jag tycker det är jätteroligt att via dig komma tillbaka hit och nu med blå himmel.
  Allt blir så mycket finare då! Härliga bilder!
  Jodå, att komma på efterkälken känns igen…
  (Vid de tillfällen vi varit här så har det ofta varit smog och dålig sikt.)
  Förstår helt klart att ni haft en härlig resa och hoppas på mer….
  Kram!

  • Fler bilder kommer 🙂
   Angående smog så har jag hört fler berätta om dessa problem i Los Angeles. Vi måste ha haft tur, eller så har smogen minskat….

   Ha det gott 🙂 Kram

 3. Du är så vacker där då står i din härliga blåa klänning, och ett foto av familjen var kul att se.
  Vilka upplevelser over there. Jättefina bilder och spännande.

  KRAMKRAM

 4. Vad fin du är med världens mest berömda skylt bakom dig kära Christina. 🙂 Härliga bilder och vilken resa. Som så ofta när man reser kan jag tänka mig att det blev många intryck och intressanta möten. Och en rejäl inspirationsdos. 🙂 Tack för att du delar med dig och inspirerar kära Christina.♥

  Kram Lotta

  • Åh, vad kul att höra av dig Lotta! Ja, det var sannerligen en resa fylld av många intryck och massor av inspiration.

   Tack själv för dina fina ord!
   Kramar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *