Dagar av äventyr och lycka. IRL i Hollywood!

160726_1

Den välkända Hollywoodskylten vilar som en trofé på en av höjderna i nationalparken, Griffith Park och därifrån förvaltar den en kulturhistorisk roll som symbol för den film- och populärkultur vi ofta förknippar med de välkända strofer vi hört om Hollywood. Vi har alla hört dessa fraser om att göra karriär i drömmarnas stad Hollywood och i Amerika möjligheternas land där allt anses genomförbart…åtminstone för den som är beredd att arbeta hårt, och samtidigt betala priset det kostar att ta sig till sin egen lilla topp (smiley och glimten i ögat, blink).

Med mig på resan hade jag en alldeles nyinköpt klänning som jag passade på att inviga med en vandring på höjderna i Griffith Park. Att Hollywood är en storstad har vi alla koll på – men att det finns en sådan fantastisk nationalpark som denna; det hade åtminstone inte jag väntat mig. Höjderna, växligheten, djurlivet och värmen i Griffith Park var otroligt mycket hetare och större än vad jag hade föreställt mig. Planerar ni en resa till Griffith Park i månadsskiftet juli/augusti så kan jag rekommendera en resbuffert bestående av massor av vatten, hatt, hög solskyddsfaktor och bra promenadskor.

Det går att köra upp och parkera vid observatoriet men om man vill komma någorlunda nära skylten måste man ge sig ut på en längre vandring genom höga berg och djupa dalar och just den här tidpunkten på året är det vara som varmast i Kalifornien. Värmen är dock torr och relativt behaglig med tanke på att det faktiskt fläktar en hel del där uppe men varje steg förvandlas till en utmaning pga hetta och uppåtsträvande kringelikrokterräng.

160726

Avslutningsvis. Om någon undrat kring min sparsmakade aktivitet i bloggsfären de senaste veckorna så har ni nu fått svaret. Jag haft förmånen att tillbringa kvalitetstid på semester tillsammans med min kära familj. Vi har varit på en alldeles underbar resa i Kalifornien och vidare in i delar av Nevada – så det lär bli några fler glimtar från vår resa här i bloggen framöver.

För mig och barnen var det första gången i denna världsdel, resan överträffade mina förväntningar och jag känner mig så tacksam för denna upplevelse.

Till er läsare vill jag säga; ta väl hand om er och må väl!

Christina Karlsson

 

11 svar på ”Dagar av äventyr och lycka. IRL i Hollywood!

  • Ja, det här var verkligen en fantastisk upplevelse!
   Men Sydamerika låter också spännande.

   Ha det gott! Kram

 1. Vilken spännande och händelserik resa ni gjort och så mysigt att resa med hela familjen. Härliga upplevelser! Och jag ser fram emot att få läsa mer om detta och se bilder.
  Jag har varit i USA ganska mycket och vi har även rest runt där med barnen när de var mellan 8 och 14 år och i olika omgångar. Upplevelser för livet. (Vi reste vid ett tillfälle från San Fran till San Diego, längs kusten och med avstickare till Las Vegas och Grand Canyon)
  Och jag minns hettan i Griffith! Roligt att nu få följa lite av dina och familjens äventyr och upplevelser.
  Du är jättesnygg i din nya klänning och lyser upp hela landskapet där du står på bilden.
  Stor kram!

  • Tack!
   För mig och barnen var det som sagt första gången i USA och jag åker gärna dit igen.

   Kan gott förstå att ni åkte dit flera gånger, där finns ju som massor att uppleva.

   Fler inlägg är på gång 🙂

   Ha det fint! Kramen

 2. För det första, vad fin du är, men din nya klänning och rött hår.
  För det andra, vilken fantastisk resa! Hur kom ni på att resa just dit? Jag har ju ”specialiserat” mig lite grann på östkusten i USA just nu. Det här måste vara en helt annan sak. Jetlagen kan inte vara nådig i LA?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *