i väntan på advent…

161121_1

Julen är en av våra mest visuella högtider. I min världsbild påbörjas själva väntan på den stora högtiden någon gång under den första advent när vi tänder det första ljuset. Här hemma har jag börjat förbereda för ett lugnt och mysigt adventsfirande. Jag har putsat några fönster, hängt upp röda gardiner och piffat upp fönsterkarmar och bord genom att ställa fram säsongens första julstjärnor. I sovrummet har blommorna dessutom fått nya fina krukor som jag köpt av en lokal keramiker som gör fantastiskt vackra bruksföremål.

161121

Jag tänker att julstjärnan är en vacker och lite kaxig blomma med sina spetsiga blad i starkt rött och grönt. Den är samtidigt enkel och på något vis okomplicerad även om processen för att få fram de färgade bladen är något komplicerad. Julstjärnan är på något vis en glad och uppiggande blomma som helt klart signalerar att julen snart är här. Jag blir glad när jag vaknar och får syn julstjärnan i sovrumsfönstret. Julstjärnan är som en liten symbol som ingår i en parad av andra tecken och symboler som representerar en av våra mest betydelsefulla högtider. God Jul *

Må väl och ha en fin dag!

Christina Karlsson

12 svar på ”i väntan på advent…

 1. Jag fastnade direkt för denna vackra kruka! Och så vackert med julstjärnan i.
  Skulle passa bra hos mig också.
  I Spanien växer ofta julstjärnor fritt och då blir de ofta stora som mindre träd.
  Här hoppar vi julblommor nu för vi tar oss österut till varmare trakter men mina orkidéer blommar på . Åtminstone några av dem.
  Avventsljusstakar ska dock fram liksom balkongbelysningen. Ljus kan man inte få för mycket av.
  Kram!

  • Tänk vad coolt det skulle vara om det växte en sådan där riktigt gigantisk julstjärna här ute i min trädgård 🙂

   Önskar dig en fin advent!
   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *