Lever ett liv bland högar av böcker, tavlor och poesi

161120_1small

Jag har nyligen arrangerat om hängningen av tavlor i vardagssalongen. Känner mig lite mer nöjd med den här kompositionen. På golvet syns spår av tavlor som hängt eller varit påtänkta för hängning. En syn som är vanlig hemma hos oss är just dessa små staplar av tavlor som ringlar sig lite varstans längs golv och väggar, ibland är de på väg till någon utställning, ibland funderar jag på att ge dem en väggplats och ibland har de helt enkelt bara hamnat där de står i brist på annan placering.

Staplar av tavlor och staplar av böcker. Just nu bor det massor av poesi i vardagsrummet och en av de saker jag gillar med poesi är att man bara liksom kan gå förbi, greppa tag i en bok och slå upp en slumpmässig sida … och bara låta sig överraskas av de mest besynnerliga små strofer. Brukar du läsa poesi och vilken typ av poesi tycker du mest om?

161120small

Läs och måla din dag, precis så som du vill att den ska vara!

Christina Karlsson

 

16 svar på ”Lever ett liv bland högar av böcker, tavlor och poesi

 1. Mina tavlor hänger där dom hänger… 🙂 Förut hade jag bokstaplar lite här och där, men sen jag övergick till ”plattläsning” så har dom försvunnit. Nästan i alla fall 😉

  Poesi läser jag inte alls… Utom när jag ramlar på nåt fint på nätet 🙂

  • Alltfler går över till plattläsning…smidigt om man trivs med det. Jag gillar ju som sagt äkta böcker som man kan ta på och bläddra i 🙂

 2. För mej blir det inte så mycket poesi, men böcker lite här och där.
  Jag har fortfarande tavlor som ligger och väntar på uppsättning,men det är i Wales och där är jag inte nu, så de får ligga och vänta!
  Ha en skön söndag!

  • Spännande nu blir jag nyfiken på vad det är för alster som ligger och väntar i Wales 🙂

   Ha en fin fortsatt semesterresa!

 3. Mina böcker har sin plats i biblioteket och tavlorna händer på sin plats på väggarna i min lägenhet.
  Jag är dålig på att organisera om när det kommer till möbler och tavlor.
  Brukar välja bästa tänkbara plats och så får det stå/hänga så.
  Funderar dock på att hänga om mina egna tavlor, känner mig inte riktigt nöjd med var dom hänger.

  Kram och ha en underbar Söndag!

  • Ibland kommer man på det där med var tavlorna ska hänga lite efterhand. Man hänger upp dem precis som du berättar och sedan ser man att de nog bör flyttas och då börjar man fundera, var ska de hänga ?

   Ha en fortsatt fin söndag!
   Kramar

 4. Jo, jag läser poesi. Den boken du läser i på bilden påminner mig om Thomas Tranströmmers. Och tavlor, ja du milde, en vägg är hängbar i min vardagssalong och den är full av stort och smått som jag vill ha där. Böckerna finns lite varstans också 🙂
  Kram

  • Helt rätt! Du kan din Tranströmer för visst är det den jag sitter och bläddrar i….. jag hissar Haydnflaggan och stenarna rullar rakt igenom glasrutorna….Älskar Tranströmers poesi <3

   Kram och fin söndag!

 5. Jag läser poesi ofta och gärna. Tranströmer, Martinsson, Ekelöf står på menyn men favoriten är Werner Aspenström.
  Jag känner igen mig i att det står tavlor lite här och där men hos mig är det fotografier. Och böcker har vi överallt.

  • Werner Aspenström är inget namn jag kan placera, så det tackar jag för. Nu måste jag ju undersöka vem denna mystiska poet kan vara och sådant gillar jag 🙂

   Kram och fin söndag!

 6. Poesi är inget som jag direkt läser, men jag tycker om sådana där små ”må-bra-böcker”, som klokheter av nalle Puh med fler. De gillar jag och andra ordspråksböcker!
  Tavlor tycker jag mest om att samla i grupp, det blir bäst när rummen inte är så stora. Och det kan vara mycket dekorativt att ställa stora tavlor på golvet lutade mot väggen.
  Kram, Gunilla

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *