Tårta, poesi och kärlek…

Häromkvällen överraskade min dotter mig med en delikat red velvet tårta och poesi<3

Igår när jag hade en kompensationsledig dag och regnet stod som spön i backen utomhus, då passade jag på att unna mig några timmars vila. Jag tände levande ljus, startade finaste spellistan med musik, hämtade ner gosigaste täcket och bäddade ner mig i soffan. På bordet staplade jag upp några travar med poesiböcker, anteckningsbok och skrivdon. Jag dukade upp en fika på farmors gamla silverbricka och njöt av några koppar kaffe, varm choklad och den här fantastiskt goda red velvet-tårtan som det fortfarande finns en liten bit kvar av i kylen.

Jag behöver de här små stunderna för mig själv, och det känns att både kropp och själ längtar efter semester. Idag är det en röd dag och den ger mig ytterligare utrymme för andrum. Vädret är lite bättre och det känns som om jag ännu en gång befinner mig vid ett vägskäl. Jag funderar över vägval och framtid.

Jag tänker på Karin Boyes strofer. ”Nog finns det mål och mening i vår färd – men det är vägen, som är mödan värd.” Jag känner mig oftast beredd att hålla med, men ibland blir det tröttsamt att hela tiden vara på väg. Ibland är det man behöver helt enkelt en stunds stillhet och vila.

Ha det fint och må Väl!

Christina Karlsson

 

 

 

12 svar på ”Tårta, poesi och kärlek…

 1. Låter som ett fint sätt att varva ner och unna sig egentid när man är i behov av det.
  Den tårtan har jag nog aldrig smakat men den låter god, gillar namnet.

  Ha en fin Fredag!

  Ps. Jag har kollat på en del youtubeklipp och man ska kunna sätta ananasblasten.
  Sen kan det vara svårt att få till en frukt av den men jag testar så får jag se hur det går.

 2. Försöker komma på något klokt att skriva, men det känns helt tomt i mitt huvud! Din text berörde mig och jag kan bara instämma i hur skönt det är att bara få vara! Det är roligt att ”vara på väg” i livet, men också tröttsamt! Ja, Christina hur många gånger har man inte stått inför ett vägskäl!?
  En skön stund i soffan blev det för dig och jag ligger här just nu i sängen och väntar på att få frukost av maken. Sedan tror jag att det blir en cykeltur idag…
  Ta hand om dig!
  Kram, Gunilla

  • Tack, och detsamma – Ta han om dig du med. Hoppas att ni fick en fin cykeltur.

   Kram och fin helg!

 3. Vilken fin återhämtning och så mysigt att bli överraskad med tårta. Något säger mig att den skulle vara helt i min smak. läsning ger alltid guldkant på tillvaron och det om något är avkoppling för mig. Ungefär som att baka vilket förvånar många 😉

  Kram och ha en fin helg!

  • Baka kan vara trivsamt när det fyller hela hemmet med doften av nybakat.

   Ha en fin helg! Kramar!

 4. Vad underbart att du kan njuta av de lediga stunderna. När jag kommer in i fel ”mode” kan jag inte göra det utan går runt med dåligt samvete hela tiden. En mardröm.

  • Ajdå, det låter inte bra.. Hoppas att du också finner ett sätt att koppla av.

   Kram och fin helg!

 5. Du får alltid in ”poesi” i ditt liv…………..
  Du ”lever” jag kan bli sittande bara………..rakt upp o ner……
  Ditt sätt låter ju underbart även om du inte mådde så bra, jag hoppas det vänder !
  VARM KRAM från mig Primrose ,)

  • Tack 🙂 Ja, nog finner jag en väg för poesin och med tanke på att poesin hjälper mig framåt så är jag så tacksam över att ha funnit kraften som ryms i kombinationen av ord och bild.

   Kram och ha en fin helg!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *