”Vem bryr sig om er? sa Alice. Ni är ju bara en kortlek.”

Jag läser vidare i Alice i Underlandet och tidvis identifierar jag mig till viss del med den vita kaninen som alltid springer fram, tittar på klockan och har bråttom till nästa uppdrag.

Jag väljer mina uppdrag och även om jag upplever att jag prioriterar och väljer med dem med omsorg så kan det bli övermäktigt. Idag lyssnar jag in kroppens signaler och unnar mig en vilodag. Idag är det tid för avkoppling och rekreation. En dag med frukost i trädgården, besök på ett av dotterns arrangemang och sen en hel eftermiddags slappande och njutande. Ibland känns det gott att bara stanna upp och hinna ikapp sig själv. Njuta av trädgårdens rikliga växtlighet och konstatera att den här årstiden skapar en estetiskt tilltalande natur.

Jag läser vidare och fascineras av den magiska världen i Alice i Underlandet. Boken passar mitt sinne utmärkt och jag kan konstatera att jag är svag för engelsk litteratur.

Jag kan inte låta bli att le när jag läser Alice kommentar, – Vem bryr sig om er? Ni är ju bara en kortlek. Varför ler jag åt en sådan replik?

Jo, även om jag har en hög toleransnivå kan jag få nog när oförskämdheter och huvuden ryker. När man träffar folk som Hjärter dam då kan man kort och gott konstatera att de borde sändas iväg på en kurs i konflikthantering. Men ibland rinner bägaren över ändå och kanske är det just vid dessa specifika tillfällen jag kan identifiera mig med Alice när hon reser sig upp och frustrerat konstaterar  att det inte finns någon anledning att låta sig ”halshuggas”, när de som provocerar i själva verket bara ingår i en kortlek som används i ett spel.

Jag läser vidare, filosoferar och njuter helg!

Må väl <3

Christina Karlsson

20 svar på ””Vem bryr sig om er? sa Alice. Ni är ju bara en kortlek.”

 1. Engelsk litteratur är oftast mycket bra och det gäller även deckargenren.

  Önskar dig en god lördagskväll så här mitt i läsningen 😉

  Kram

  • Nu är det ju egentligen en barnbok, men jag tycker att det fungerar utmärkt att läsa den även som vuxen 🙂

   Ha en fin helg!
   Kram Christina

 2. jag gillar också engelsk litteratur. men – Alice i Underlandet har jag problem med. har alltid haft. men filmen älskade jag. kanske ska jag ta med Alice i sommarläsningen? jag har faktiskt åtminstone tre olika utgåvor i hyllan.
  mitt löjtnantshjärta frös, btw.
  fortsätt att vila och njuta av helgen!
  kram

  • Boken är väldigt lättsam med korta kapitel, så läs lite då och lite då. Den är både rolig och humoristisk.

   Kram och fin helg!

  • Vad kul. Jag såg ett filmklipp på Youtube där de berättade att de firade Alice i Underlandet varje år med en festival. Lät mycket spännande, tror att det var i Oxford där författaren undervisade.

   Jag tycker mer och mer om Alice desto mer jag läser och får veta om boken.

   Ha en fin helg!
   Kram Christina

  • Jag förstår…kanske verkar lite obegripligt om man inte läst boken.

   Ha en fin kväll du också! Kram

 3. Det är verkligen en helt underbar tid nu och naturen bjuder på både skir grönska och underbara färger! Så skönt med en vilodag – att du lyssnar på kroppens signaler.
  skön replik… det där om kortleken… det ska jag tänka på fortsättningen! 🙂
  Kram, Gunilla

  • Ja, visst är det en underbar tid. Fåglarna kvittrar och alla växter slår ut i blom.
   Kortleken – Ja, helskön replik 😉

   Önskar dig en fin fortsättning på veckan!
   Kram Christina

 4. Jag tackar för dina kloka och tänkvärda funderingar och stämmer in med dig och Alice.
  Människor som ingår i en kortlek och följdaktligen i ettt spel finns det och ibland finns det gott om dem. Då kan det vara fint att vara en betraktare.
  LÅter som om du har en njutbar helg och tar hand om kropp och själ. DEt är lätt att glömma bort det i brådska när man är på väg och vill hinna vidare.
  Kram och jag önskar dig en fin vecka.

  • Tack för din omtanke!
   Helgen var avkopplande på många sätt men gick alldeles för fort och det börjar kännas att det är slutet på terminen. Kropp och själ längtar efter semester.

   Ha en fin fortsättning på veckan!
   Kram Christina

 5. Läge att läsa om den boken snart. En riktigt bra barnbok fungerar lika bra för tre olika generationer. Hoppas dina krafter räcker till de sista veckorna. Var rädd om dig. Jag gissar på att du samlat kraft och fått ny energi på det stället som vi besökte för första gången tidigt i söndags morse. En fin oas. När jag rattade på hemvägen tog jag vägen via Svedala. 🙂
  Kram Bosse

  • Tack för din omtanke!
   Jag har precis varit inne på din blogg och läst om ert resmål. Tyvärr har jag inte tagit mig tid att åka dit trots att det är så nära, men rätt vad det är så händer det…

   Ha det fint! Kramar

 6. Den mest fruktansvärda av alla tankar, att vi bara är ett kortlek och ingenting har någon mening alls… det är frågor jag brottas med just nu…

  • Oavsett om allt är ett spel eller ej så tänker jag att det alltid finns ett syfte med allt och att allt har en mening. Kanske det inte alltid blir som man vill, men det kan bli bra ändå.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *