Det ligger i luften, och någonting är på gång…

Jag fick en bra start!

Den blev precis sådär lagom, mjuk och innehållsrik som en början bör vara för att jag villigt ska fortsätta framåt.

Flera projekt är i full gång och några andra är på G.

Solen skiner till toner som viner.

Men nog är jag trött när kvällen nalkas,

och nog går sömnen går till attack,

tidigare än vanligt.

Å andra sidan,

stiger jag upp i ottan när lärkan sjunger sin sång.

Idag är det söndag och jag har en utställning som ska arrangeras, samtidigt som en annan utställning ska vaktas. Planen för dagen är, att helt enkelt stå på galleriet och rama in mina alster (de som ska hänga på vernissage den 2 september), samtidigt som jag vaktar den utställning som pågår just nu.

Temat på den utställning som pågår just nu kan kopplas direkt till den populära Motor- och veterandagen som går av stapeln här i vår lilla by nu på lördag den 26 augusti. Då vallfärdar motorintresserat folk till vår lilla stad för att kolla in alla de hundratals motorfordon som står placerade på torget och längs med den avstängda huvudgatan.

Trots att jag snart har en egen utställning så bidrar jag med två fotografier på temat, Växter och bildelar. Fotografierna tog jag under förra årets Motor- och veterandag, och om jag har rätt för mig så är det någon form av blågrön Chevrolet från 1956-talet, som fastnat i min kameralins och nu förvandlats till inramade fotografi som hänger på GALLERI KVIS.

Fotografi Christina Karlsson. GALLERI KVIS

Fotografi Christina Karlsson. GALLERI KVIS.

Visst är det något speciellt med de här gamla bilarna? Jag tänker att de påminner om en svunnen tid långt före det att jag var född. Någon form av 50-talsanda som vi idag förknippar med toner av Elvis Presley och Marilyn Monroe. Elvis sjöng om “Rock´n Roll i fängelset” och om “Blue Suede Shoes”. Marilyn sjöng om hur hon ville bli “älskad och kysst” samtidigt som hon i nästa andetag sjöng, “Diamonds are A Girl´s Best Friend”.

Tänk att det på den tiden fanns människor som förfärades av Elvis och ansåg att hans framtoning med vickande höfter var alldeles för omoralisk och syndig. De skulle nog inte ens i sin vildaste fantasi kunnat föreställa sig hur framtiden skulle bli. Vad skulle hänt med de människors reaktion, om de fick blicka framåt i tiden och ta del av dagens Hip-Hop, R&B och Rap…. ?

Tiderna förändras och vi med dem.

Christina Karlsson ©

 

8 svar på ”Det ligger i luften, och någonting är på gång…

 1. Du verkar ha kommit i gång bra efter semestern och har massor på gång.
  Bra du får sova på natten.
  Kul med din egen utställning, den närmar sig!

  Kram och ha en fin kommande vecka!

  • Ja, här är det full fart.

   När det gäller min egen utställning så börjar jag få fjärilar i magen…

   Ha det gott! Kram

 2. Åh, de där bilarna gillar jag och därmed dina foton! Ja, det var många som förfärades över Elvis vickande höfter och sedermera modsen och allt som hörde det till! Min mor berättade för mig hur den äldre generation förfärades över Alice Babs när hon sjöng “Swing it magistern!” 🙂
  Skön start fick jag med och jag ska försöka behålla den känslan, för jag vet att hösten kommer att bli intensiv på olika sätt. Skynda långsamt är vad som gäller!
  Må gott och lycka till med allt!
  Kram Gunilla

  • Härligt att du också fick en bra start! Gäller verkligen att försöka bevara känslan precis som du skriver.
   Skynda långsamt låter härligt…

   Ha det fortsatt fint!
   Kram

 3. Visst betyder det mycket med en bra start på ett nytt läsår och så skönt att du känner att det blev så.

  Roligt med projekt och utställningar. Mne mycket att stå i är det. Jättefina foton med de gamla bilarna. Jag var med på den tiden…Visserligen mycket ung flicka men jag minns bilarna. Minns när de i början av 60- talet körde i kolonner på SVeavägen upp och ner under vackra vår och sommarkvällar. Ja, Elvis, Marlyn och många fler. Nostalgi, häftig sådan. Och tänk att vi kommer ihåg bitarna, vilket vi kanske inte gör med mycket av den senaste musiken. Tyvärr verkar den ibland bli kortvarig. Tiderna förändras och vi delvis med dem. Tror att jag då och då bromsar lite. Men bara lite.
  Lycka till nu med allt.
  Kram!

  • Det känns verkligen toppen att starten blev bra, det ger god energi för vad som komma skall.

   Nostalgi gillas! Kul att du gillar fotografierna 🙂

   Ha det fint!
   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *