Julhelgen är inte över, den har bara nyss börjat…

Julhelgen har varit soft och fin på alla sätt. Kidsen har varit hemma på besök och vi har haft en ljuvlig julhelg här hemma, spelat spel, ätit god mat, hälsat på den närmste släkten, minglat och öppnat julklappar.

Några av oss morgonpigga passade på att inleda juldagsmorgonen med att åka till julottan i Trelleborg. Det är alltid så vackert och stämningsfyllt att besöka en julotta, vacker sång och fin akustik, vackra juldekorationer, konst, lugn, och prästens fina visdomsord. Efter gudstjänsten gick vi fram och tittade på den här fina ängeln och krubban med det lilla barnet.

På annandagen besökte vi Lunds domkyrka och då passade vi på att ge det medeltida uret från år 1425, Horologium Mirabile Lundense lite extra uppmärksamhet. Det finns en hel massa fascinerande information som visas av den där klockan, den visar allt från tid till hur stjärnhimmeln står, månens fas, datum, helgdagar, år och allt detta skapades långt före dagens digitala era.

Det finns ett stort intresse för historia i vår familj och i kyrkor finns det massor av visuella spår som berättar om människors historia, därav vårt intresse för att besöka olika kyrkor. Vår dotter som går och läser historia uppmärksammar oss på massor av spännande anekdoter och detaljer.

Helgen har som sagt varit omväxlande…

Klurigheter och spänning i tillvaron har vi redan, men att lösa några fiktiva mordgåtor är alltid uppfriskande. I år dammade vi av vårt Cluedospel och det var mycket underhållande att lösa spelets mordgåtor.

I skrivande stund dricker jag kaffe, och njuter av att dagens agenda är öppen. Det finns många borde, många vill, många känner för att, men inga måsten står inskrivna i dagens kalender och det är en skön känsla.

Hoppas alla ni fina läsare där ute i den stora världen, hoppas att ni har det bra och njuter av tillvaron <3

Christina Karlsson

 

12 svar på ”Julhelgen är inte över, den har bara nyss börjat…

 1. Vad du har fått ha det mysigt under julhelgen.
  Julotta lät fint.
  När jag var yngre så följde jag ofta med min mormor och morfar till stadskyrkan på julotta.
  Minns att det alltid kändes både spännande och högtidligt.
  Nu var det dock länge sedan jag gick på en julotta.

  Kram och ha en underbar dag!

 2. Vilken fin jul ni har haft hittills och än är det ju långt kvar tills Knutte kommer 🙂

  Julotta har jag aldrig orkat masa mig upp till, men jag var nästan på en midnattsmässa i Österrike en gång. Nästan, därför att det var så fullt med folk så vi kom bara en meter innanför tröskeln. Orkade inte stå där så vi gick. Men det är väl tanken som räknas? 😉

  Ha ett fortsatt mysigt julfirande!

 3. Låter verkligen som ni haft en härlig julhelg. jag tänker alltid att jag ska orka upp på julottan men det blir liksom inte av. Vi gick istället på julbönen på kvällen. Vackert och stämningsfullt.
  Kram

  • Julbön på kvällen har jag aldrig varit på, säkert lika stämningsfyllt.
   Ha fortsatt fina mellandagar.

   Kram Christina

 4. Julotta – det har jag inte varit på sedan jag var liten! Synd – för det är som du skriver så vackert i våra kyrkor och så mycket historia. Lunds domkyrka är fantastiskt vacker och det där medeltida uret är så fascinerande!
  Det låter verkligen som ni haft en mysig julhelg tillsammans. Vila, gemenskap och aktiviteter.
  Kram, Gunilla

  • Ja, det har varit en avkopplande helg helt utan krav och precis som du skriver vila, gemenskap och aktiviteter. Härlig mix!

   Önskar dig fina mellandagar oh ett Gott Nytt År!
   Kram Christina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *