Tavlorna dansar rock´n roll

Tolv tavlor som hänger på väggen i min nystädade ateljé/arbetsrum. Sex fotografier med motiv av ugglor, natur och böcker. Fem zentanglemotiv i akvarell och tusch. Dessa alster är det jag själv som är upphovsman till. Planen var att hänga tavlorna rakt men som ni ser skiljer det på någon cm här och där, men det bjuder jag på.

Jag gillar ugglan som symbol för bildning och vishet. I romersk mytologi förknippas ugglan Glaucus med gudinnan Minerva som betraktades som skyddsgudinna för hantverk och konstskicklighet. Minerva avbildades ofta med sin uggla. I början av 500-talet f.kr betraktades hon som Roms krigiska statsgudinna och senare blev hon beskyddare för hantverkare, skådespelare, skrivare och lärare.

Den här fantastiska lilla målningen som hänger till vänster i bilden köpte jag av en ung konstnär i samband med årets kulturnatt i Svedala. Målningen heter Våren och konstnären heter Evelina Kronquist. Jag tycker om det fundersamma uttrycket flickan har i ögonen, blommorna i håret, färgerna och min favoritårstid är våren. Igår hängde jag upp den intill mina alster och jag tänker att den utgör ett uppfriskande, ungdomligt och romantiskt inslag på väggen i mitt kreativa rum.

Må väl!

Christina Karlsson

 

12 svar på ”Tavlorna dansar rock´n roll

 1. Härligt med alla tavlor och fint tillskott ,-)
  Att du nämner ”ugglor” gör mig glad, för det har varit ett riktigt uggleår! Visst finns det ugglor överallt men har stött på ugglor så gott som varje dag hela året, om så bara ordet ”uggla” eller i en adress osv ,-)
  Så att du skriver om ugglor och bild på dom!
  Tack för besök hos mig och kommentarer, det gör mig så glad.
  Lycka till med nya utställningar ,-)
  Gott NYTT ÅR!
  Varm Kram Primrose ,-))

  • Uggleår? Det hade jag ingen aning om. Skulle väldigt gärna vilja fotografera dem i den fria naturen. De jag hittills fotograferat har varit i hägn.

   Kul att du också gillar ugglorna 🙂

   Varma GOTT NYTT ÅR kramar 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *