”Dress for success”, eller för en 50-årsfest med 1700-talstema

Mönstret har anlänt, utmaningarna hopar sig men skapandeprocessen är igång. Det var otroligt många år sedan jag sydde någonting överhuvudtaget och av någon förunderlig anledning hade jag inte föreställt mig att mönsterdelarna skulle vara så många och komplicerade som de är, bara att få grepp om vilka delar som ska sys ihop kräver en gigantisk portion tålamod.

Utmaningarna startade redan vid inköp av tyg. Under helgen som gick finkammade jag ett antal tygbutiker bara för att bli besviken över att inte finna vad jag sökte. Då gick jag hem och finkammade vinden, omprövade mina idéer och bestämde mig för att utgå ifrån gamla tyger som jag redan hade hemma.  Då startade jag upp ännu fler utmaningar eftersom måtten inte stämmer. Nu har jag börjat improvisera genom att förändra mönstret så det fungerar till de måtten mina tyger har. I skrivande stund undrar jag hur det här ska sluta, men jag har tagit beslut om att bryta ner det övergripande målet i delmål och fokusera på ett steg i taget.

Dimgrönt sidentyg och blommigt bomullstyg är det material jag i nuläget har startat upp med. Färgerna må se anspråkslösa ut på bilden, men sidentyget har en fantastisk skimmer och jag hoppas på ett strålande resultat. Några delar till livet är hoptråcklade och just nu ser det ut som att jag är på rätt väg. Kanske blir det trots allt en klänning a la Rokoko, sydd av Christina Karlsson.

Just nu är det kväll och jag känner mig trött för att orka sy, men ändå hoppfull och upplyst av kristallkronans sken. Imorgon är det en ny dag!

10 svar på ””Dress for success”, eller för en 50-årsfest med 1700-talstema

 1. WOW så himla snyggt det kommer att bli, snyggt tyg du valt ,-)
  Du är duktig jag kan inte sy alls, vilka klänningar måste vara en dröm att få klä sig i en sådan ,-)
  Spännande att få se resultatet hoppas du vill visa!
  Ha det jättefint
  Varm Kram Primrose ,-)

 2. Vilken utmaning! Och samtidigt så roligt! Visst kommer du få tilll det och säkert bra att bryta ner det hela i delmål. Bra att du hittad tyg som kan användas. Så spännande med denna fest!
  Önskar dig all lycka! Själv kan jag ju inte alls sy eller sticka eller virka. Har ju inte direkt något i ”händerna”.
  Hoppas du visar det färdiga resultatet när du är klar. Givetvis roligt att se dlstegen också-
  kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *