Blogginlägg nummer 1000

Framför er har ni mitt 1000:de inlägg i just den här bloggen.

Jag skriver just den här bloggen, eftersom det fanns en blogg före denna, en blogg före den och en annan blogg före den. Detta är således min fjärde blogg. Min första blogg  är spårlöst försvunnen men de andra två ligger kvar och skvalpar ute i nätets gigantiska sfär. Jag har därmed en väldans massa bloggår och betydligt fler än 1000 inlägg bakom mig. Jag har hela tiden använt mig av min egen domän, men det som gjort att jag skapat nya bloggar är när det dykt upp nya tekniska verktyg och förbättrade funktioner som underlättat både för mig som bloggare och er som läsare.

Vad är det som driver mig att blogga? För att besvara denna fråga vill jag börja med att utreda vad ordet blogg egentligen betyder.

Om man slår upp ordet blogg i SAOL kan man läsa att blogg anses vara en, ”personlig dag­bok på webben som upp­dateras kontinuerligt”. Jag uppdaterar min blogg kontinuerligt med personliga inlägg, men jag har egentligen aldrig betraktat min blogg som en dagbok. Min tolkning av ordet dagbok är att en dagbok är extremt personlig och avslöjar det mesta om en person. Jag är personlig men håller mig till att berätta om ett begränsat utsnitt av mitt liv. Nästa steg blir därför att slå upp ordet dagbok för att undersöka rimligheten i min tolkning av begreppet blogg. I SAOL står det skrivet att en dagbok är, en ”bok där man dag för dag antecknar viktigare händelser”. Utifrån den beskrivningen så kan bloggen ju ändå betraktas som en form av dagbok. 

Vad är det då som driver mig att blogga? För det första så tycker jag att det är både roligt och utvecklande. Jag tänker att det handlar om någon form av mix mellan konstprojekt och ett beroendeframkallande kall, eftersom jag helt enkelt inte kan låta bli. Jag har en drivkraft och ett budskap jag vill förmedla. Bloggen är en kanal där jag kan förmedla såväl text som bild. Jag är nog också en smula idealist, eftersom jag envisas med att driva en autentisk blogg i egen regi, helt utan finansiering via reklam. När jag länkar till någon annan sida eller diskuterar något jag tycker om då är det antingen för att hänvisa till källa, eller lyfta fram något jag anser vara särskilt betydelsefullt. Min blogg är helt enkelt en del av mig och blir ju på sätt och vis därmed högst personlig.

För mig handlar bloggandet om  att vara social, kommunicera och sprida ljus i den digitala sfären. Min blogg är mitt lilla utrymme som jag delar tillsammans med alla er som tittar in här för att bara läsa eller för att både läsa, titta på bilder och kommentera.

Denna blogg fyller 1000 inlägg och därför vill jag särskilt tacka alla er fina människor, som följer mig på min bloggpromenad här i den digitala sfären. Tack för fin respons, besök och tack för alla era fina kommentarer!

Må väl och njut av livet!

Christina Karlsson

 

 

 

 

8 svar på ”Blogginlägg nummer 1000

 1. Grattis till alla dina inlägg. Bra jobbat! Själv var jag tvungen att kolla antalet och på min nuvarande blogg har jag skrivit 10865 inlägg. Hur många det blev på Expressen har jag ingen aning om. Jag som bara testade och skulle sluta efter en vecka. Som det kan gå!

  Kram och god lördagskväll!

  • Över 10000! Jisses, där har jag en bit kvar 🙂 Bra jobbat till dig också! Låter som du också känner av att det kan vara något beroendeframkallande 😉

   Kramar

 2. Grattis till det tusende inlägget på denna blogg.
  Jag är så glad att jag fann dig, tycker så mycket om din blogg och ditt sätt att skriva.
  Ser fram emot ytterligare tusen inlägg.

  Kram och ha en trevlig Söndag!

 3. Wow, vilken prestation och så många år! Jag känner mej ny jämfört med dej.
  Jag har också många gånger frågat mej varför jag bloggar och andra har också frågat mej. Bra att tänka till ibland.
  Ha en skön söndag!

  • Tack! Ja, det där med att reflektera är en betydelsefull ingrediens i livet.

   Ha en skön söndag du med, Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *