Havsutsikt från frukostbordet

 

Den här fina akvarellmålningen hänger numera hemma på väggen i vårt kök, mitt emot platsen där jag brukar sitta och äta min frukost. Konstnären heter Monica Larsson och motivet föreställer utsikten från ett av fönsterna i Magasinet nere i Smygehamn. Monica Larsson har specialiserat sig på att måla fönster och jag gillar att hon alltid får fram kontrasterna som skapas av hur skuggorna faller.

Ni som följt min blogg under en längre tid vet att just Smygehamn är en plats jag tycker om och återvänder till varje sommar. Nu kan jag njuta av utsikten från fönstret i Magasinet dagligen och det jag tycker särskilt mycket om är horisontlinjen där himmel möter hav. När jag betraktar målningen förnimmer jag ljudet av det knarrande gamla trägolvet man beträder när man tittar ut genom fönstret, jag anar ljudet av vågorna som slår mot stranden och jag kan ana doften av havsbris och tång.

Må väl och njut av konsten och dagarna som passerar!

Christina Karlsson

 

 

 

14 svar på ”Havsutsikt från frukostbordet

 1. Jag var himma” direkt. Vilken härlig vy du har att betrakta vid köksbordet. <3 Fantastiskt fin tavla. Jag är bara ovan vid att det är tomt i fönstret. Är så van vid alla fina saker som vi brukar se annars i denna härliga lokal. Men på en tavla skulle det bli för rörigt. Då är fokus på annat. Vad duktig hon är. 🙂
  Smygehuk är också en av våra favoritplatser. Då tänker jag inte på huggormar. 😉
  Kram Bosse

  • Ja, visst är den vacker. Maken fick den i 50-årspresent av sin syster som också är konstnären. Smyge är en plats jag återkommit till sedan barndomen så jag gillar målningen skarpt.

   Kul att du och Solveig också tycker om platsen. Vem vet, vi kanske springer på varandra där någon sommar 🙂

   Ha det fint!
   Kram Christina

 2. Förstår att du tycker om tavlan! Utan att läsa ditt inlägg kände jag direkt igen fönstret. Varje sommar blir det minst en tur dit och fönsterna är alltid lika vackra. Min svärmor har också målat det men den tavlan hänger hos äldsta fröken.

  Kram

  • Vad kul att du kände igen den och att din svärmor målat samma motiv. Nu blir jag nyfiken på hur hennes målning ser ut.

   Ha en fortsatt fin torsdag!
   Kramar

 3. Jättefin tavla! Förstår att du tycker om motivet och jag förstår att ni tycker om platsen där motivet är hämtat ifrån! Tycker ju som bekant om både Skåne och Blekinge kustsamhällen! 🙂
  Kram Gunilla

  • Och Göteborgskusten har sin charm, tänk så många vackra platser vi har i vårt avlånga land. Idylliskt.
   Men nog är Smygehamn speciellt <3

   Kram och fin torsdag!

 4. En målning helt i min smak och så mild och finstämd. Och fint att kunna titta ut här genom fönstret och fantisera vidare.
  Tack för att du delar!
  Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *