En helt vanlig vecka med höjdpunkter, missöden och mys

Vilken vecka! Det var årsmöte på KVIS.  Jag delade ut färgglada tulpanbuketter till styrelsen och valberedningen, för att uppmärksamma deras fantastiskt fina engagemang.

Jag fick hedersuppdraget att fortsätta som ordförande för Galleri KVIS och har därmed påbörjat mitt tredje år som ordförande i KVIS, Konstens vänner i Svedala. Det här var en av veckans höjdpunkter och jag känner mig tillfreds med att leva min dröm i konstens tecken.

Veckan serverade lite väl stora portioner av tvära kast.

En kväll när jag kommer hem från jobb inser jag att vi fått en vattenläcka i huset. Ett stort område av väggen mellan hall och badrum var blött, förödelsen var relativt stor och det praktiskt taget sipprade ut vatten som rann uppifrån taket mellan våningarna och vidare längs med väggen. Min plan om en kväll med tid för återhämtning och planering av årsmöte var därmed rubbad…

Med facit i hand känner jag mig nöjd med hur väl jag lyckades lösa problemet. Inom loppet av några få timmar hade jag någorlunda koll på läget och dessutom lärt mig hur man stänger av vattnet (har faktiskt aldrig behövt göra det någon gång tidigare). Nu har vi kontakt med en rörläggare som varit här och lagat rören, och som verkar till att ha bra koll på nästa steg.

Vi har en trasig vägg och tillfälligt lagade ålderdigna rör som tydligen måste bytas ut om vi inom den närmste framtiden vill slippa fler läckande överraskningar. Vi har länge pratat om att renovera badrummet och nu blir vi helt enkelt mer eller mindre tvungna att tag i det hela, oavsett om vi har tid eller ej.

Idag har det dessutom hunnit bli lördag och jag går runt med kameran och försöker finna estetiken i allt det där som trots förödelsen kan vara vackert. På avstånd när man betraktar helheten ser det inget vidare ut med en vattenskadad vägg och lagade rör, men när man zoomar in och betraktar finner man så många vackra ting.

Tvära kast är det gott om, men tid för en vacker fika finns det alltid. Igår blev det bubbel med en saintpaulia, choklad och ost för att fira fredag.

Av förklara skäl har jag ännu inte pyntat in påsken, men  med tanke på att jag har några ”lediga” dagar att se fram emot så ska jag säkerligen hinna med både att pynta och fira påsk!

Ha det gott alla ni fina människor som befinner er på andra sidan skärmen

där ute i ”cyberspace”.

Christina Karlsson

8 svar på ”En helt vanlig vecka med höjdpunkter, missöden och mys

 1. Livet är som en enda berg och dalbana.
  Grattis till att du får uppdraget att fortsätta som ordförande för KVIS!
  Tråkigt med vattenläckan men du lyckades ändå fånga det vackra per foton.

  Kram och ha en fortsatt fin helg!

  • Ja, livet är verkligen fyllt av sina uppgångar och fall…
   Tack för gratulationen 🙂

   Kram Christina

 2. Grattis till det fortsatta förstroendet. Så kul. Mindre kul med vattenläckan men det verkar du ha tagit tag i på ett förträffligt sätt så det kommer säkert också att ordna sig till det bästa.
  Njut av din ledighet och trevlig lördkväll-
  Kram

  • Tack för gratulationen!
   Konsekvenserna efter vattenläckan jobbar vi vidare med.

   Kram och fin måndag!

 3. Jag gillar att du lever din dröm i konstens tecken. Grattis! Härligt att du har deras förtroende än en gång.
  Vända missöden mot konsten. Sådant tycker jag är häftigt. Men det gäller som sagt att minimera ett ”återskall”.
  Söndagskram Bosse

  • Tack för gratulationen!

   Ja, livet blir lite finare när man vänder på det som är risigt och letar upp ljuspunkterna.

   Ha en fin måndag!
   Kram

 4. Ja, grattis till det fortsatta förtroendet! Vilka glada nyheter! Mindre glädje är förstås vattenläckan, men läget verkar ändå var under kontroll. Ibland är det så att något behöver hända, innan man tar tag i det som man innerst inne vet bör göras!
  Ha nu en bra vecka och snart är du påskledig!
  Kram Gunilla

  • Tack för gratulationen!

   Ja, nu blir vi ju tvungna att ta tag i den där renoveringen och att få nyrenoverat badrum och hall, blir ju fint…

   Ha en fin måndag!
   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *