Hur ska detta gå?

Hur ska detta gå?

Jag har länge funderat på att framställa korta skärminspelningar och/eller filmer speciellt för de elever som av olika skäl missar lektioner eller behöver lyssna flera gånger i lugn och ro. Grejen är den, att jag har massor av idéer men tekniken vill inte riktigt som jag och tiden räcker sällan till.

Idag under tiden som jag provvaktade dök bilden av två karaktärer upp på min näthinna. Jag satte fart att skissa och vips så fanns det en uggla och en möjlig bild av en elev på pappret. Kvällen har jag ägnat åt att fylla i konturer och göra en skärminspelning om hur man gör en referatmarkör. Är jag nöjd? Nej, det blev inte som jag tänkt mig men jag bestämde mig för att köra på ändå. Jag  tänker att jag lär mig på vägen, nästa skärminspelning blir förhoppningsvis bättre. Tills dess har jag kanske hunnit färdigställa och färglägga mina tecknade karaktärer. Ni ser ju själva att karaktären på bilden här intill ser lite missnöjd ut. Kanske blir det bättre när kunskapen faller på plats, om vad en referatmarkör är, vidare när jag hunnit färglägga…

Om ni vill kolla in resultatet så varsågoda

Kom gärna med feedback. Framgår det tydligt vad en referatmarkör är? Framgår syftet med att använda referatmarkör?  Jag är också nyfiken på om ni ser vilka tecknade karaktärer jag inspirerats av?

Må väl och ha en fin dag <3

Christina Karlsson

 

 

 

6 svar på ”Hur ska detta gå?

  • Tack! Ja, det flesta i vår generation kan nog referera till ugglan i Fablernas värld 🙂

   Kram och fin torsdag!

 1. Kanon säger jag, tydligt och klart blev det, bra sätt att få in kunskap, Visst känner jag igen de tecknade figurerna ,-)
  Rakt på sak om vad som är viktigt ,-)
  Ha det jättefint
  KRAM Primrose ,-)

 2. Jag ser ugglan i fablernas värld och så tycker jag mig se lilla My i Mumintrollen.

  Jag tycker att din idé verkar vara både bra och fungerande, så härligt för dina elever som har en sån engagerad lärare och som vill på alla sätt och vis få eleverna att hänga med.

  Kram och ha en fin dag!

  • Tack!
   Jadå, visst är det ugglan och lilla My som varit inspiration 🙂 Försökte dock att göra en egen tolkning så att det inte skulle bli för mycket Copycat….

   Ha en fin torsdag!
   Kramar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *