Jag betraktar ett fragment, ett litet utkast av en dröm och jag vet att jag står vid ett vägskäl.

Våren tycks bli alltmer magisk för varje år. Det är som om hela naturen genomgår någon form av transformation för att lika väntat och oväntat explodera med en sådan kraft att allt som legat i vinterdvala vaknar upp med ett hastigt ryck. Allt gammalt och dött blir till nyfött. Vi förnimmer smärtan från växternas bristande knoppar, och trots att vi väntat på uppvaknandet blir vi alltid lika överrumplade när naturen spricker ut i sin fulla glans. Vi blir alltid lika hänförda när naturen erövrar våra sinnen med sin konst.

Hur många gånger har jag inte tänkt att våren är alldeles för kort? Hur många gånger har jag inte tänkt att jag är i otakt med våren? Alltid på väg någonstans, alltid på väg mot dessa självvalda måsten och mål… Fast å andra sidan så är det egentligen inte mer än vanligt, eftersom vanligt alltid har en förmåga att bara vilja ha mer av allt det där som leder framåt och på väg mot nästa mål.

– Jag har en dröm, jag har en plan och jag har ett mål.

Tack alla ni fina bloggläsare,

alla ni som kommer hit och minglar!

Ni vet väl att ni är unika, betydelsefulla och vackra

bara genom att vara just de personer ni är!

Christina Karlsson

12 svar på ”Jag betraktar ett fragment, ett litet utkast av en dröm och jag vet att jag står vid ett vägskäl.

 1. Jag håller med dig i det du skriver om våren. Jag blir alltid lika överrumplad trots att jag väntat så. Varje år tänker jag att det är ju nu som jag ska vara ledig men då är det redan försent.
  Spännande med en riktning och ett mål. Du är också viktig och betydelsefull bara så du vet.
  Kram

 2. Visst blir man överrumplad av våren som jag tycker går på tok för snabbt. Själv tror jag att det beror på den intensiva tiden i gruvan vilket gör att tiden för njutning inte finns fullt ut.

  Att ha sina mål är verkligen viktigt men även en okänd väg kan vara spännande!

  Kram

  • JA, visst är det så. Den här tiden på året har vi som mest i ”gruvans värld”.

   Ha det fint!

   Kramar

 3. Denna vår har verkligen varit explosiv hos mig då den var så otroligt sen och helt plötsligt grönskar det överallt.
  Det där skira gröna som är så vackert för ögat att se på.

  Hos dig minglar jag gärna, du har en så finstämd blogg.

  Kram på dig och ha en strålande dag!

  • Ja, det händer något varje dag. Här blommar syrénerna redan och de brukar inte blomma förrän i slutet av maj.

   och Tack för dina fina ord om min blogg <3

   Ha det gott! Kramar

 4. Jag har i år nästan helt missat den svenska våren men just tiden mella hägg ocg syrén är en period jag verkligen älskar. Och har nog gjort sedan studenttiden. Men visst passerar våren alltför snabbt – som så mycket annat. Ändå har jag ju all tid, rent praktiskt, att vara i den. Jag har däremot upplevt den spanska våren och den är inte lika omedelbar och skir.

  Drömmar, plan och mål. Förut fanns dessa tre ord ofta med mig. Men nu har de liksom bleknat. Inser att jag bör väcka upp orden igen och fundera över om jag har drömmar, planer och mål kvar. Hoppas!
  Kram från mig. Och tack för att du delar dina fina tankar.

  • Spansk vår har säkert också sin charm, men där saknar jag totalt erfarenhet så den vet jag inte mycket om.

   Jag tänker att drömmar och mål är betydelsefulla ingredienser i det som kallas livet <3

   Kramar till dig!

 5. Den här våren har jag haft tid att vara ute och njuta av alla vårens blommor och allt det gröna så gott som varje dag. Det är fantastiskt! Men likväl tycker jag tiden går allt för fort… med värmen blev det plötsligt försommar!
  Jag förstår hur du känner… jag har varit där! Du skriver om att stå inför ett nytt vägskäl… det brukar bli bra Christina! Eller hur? Lita på det! <3
  Kram Gunilla

  • Tack för positivt feedback. Ja, jag hoppas verkligen att det blir bra och att det blir som jag vill och drömmer om… att känna tillit och lita på det låter som en bra start, så det tackar jag för <3

   Ha en fortsatt fin vår!
   Kramar

 6. Jag har en dröm, jag har en plan och jag har ett mål. Din mening är magiskt vacker. <3
  Mycket intressant skrivit om den den förföriska årstiden.
  Kram Bosse

  • Tack, för dina fina ord.
   Må väl och njut av våren som snart går över i sommar…eller kanske har den redan gjort det? Oavsett så ha det gott!

   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *