En ton, ett ljus och en besökare

Jag ler inombords varje gång jag får syn på den här fina skulpturen. På fotografiet ovan poserar den i trädgården, men dess verkliga placering är i köksfönstret som på bilden nedanför. Köket är den plats där jag dagligen slår mig till ro för att njuta av en kopp kaffe, frukost eller en matbit och just därför valde jag att placera skulpturen där. Jag blir så innerligt glad varje gång jag får syn på den och jag tycker om att filosofera kring budskapet den bär med sig.

Jag tycker om att betrakta speglingarna som uppstår i fönstret och kontrasten mellan skulpturen och den gröna naturen utanför. Skulpturen ingick i konceptutställningen det Ofattbara 3.0 och konstnären heter Joakim Larsson.

Den här underbara dikten lämnade Stina Larsson kvar som en ton på galleriet i samband med litteraturrundan och finissagedagen. Hon skrev den också på insidan av omslaget till sin fina bok, Livstecken som rymmer en av hennes diktsamlingar som jag läst om och om igen. Dikter att drömma till, passar utmärkt för en drömmare som mig…

Jag känner mig lyckligt lottad över att ha förmågan att njuta av konst. Konst får mig att må bra. Konstupplevelser får mig att utvecklas och gå framåt. Konst ger mig näring och energi som gör att jag orkar med allt det där andra som kan vara tungt att bära. Med konsten i livet känner jag mig stark.

Må väl och ha en fortsatt fin dag!

Christina Karlsson

 

12 svar på ”En ton, ett ljus och en besökare

 1. Härligt när man hittar rätt och känner sig så hemma i konsten! Den lilla skulpturen är verkligen fin och den gör sig bra i köksfönstret där du ser den. Meningen är att man ska njuta av det estetiska så allt behöver inte vara i vardagsrummet.

  Kram och ha en härlig helg!

 2. Det ser ut som du hittat precis rätt plats för din lilla nya skulptur.
  Jodå, nog andas du konst alltid.
  Jag imponeras av din förmåga att se konst i allt.
  Vilken begåvning du är!

  Kram och ha en fin helg!

 3. Vacker passar väldigt bra i ditt köksfönster ,-) Så fint att kunna njuta av den vare dag, gillar den verkligen själv ,-)
  Ja att njuta av konst är det inte alla som gör, tycker själv att de missar så otroligt mycket….,-)
  Är glad att jag precis som du kan njuta!
  Ha en härlig Helg
  KRAM Primrose ,-)

 4. Jag håller med övriga här att det är så uppenbart hur du njuter av konst i olika former! Den lilla ängeln passar fint i ditt fönster – den är kanske din lilla skyddsängel!
  Önskar dig en fin vecka!
  Kram Gunilla

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *