Gröna sköna dagar

Idag blev det en rogivande promenad i bokskogen, med syftet att studera krispigt gröna bokblad.

Tog tillfället i akt för att stanna upp och betrakta vackra skuggmönster som uppstår på stigen. Skogens eget ständigt varierande och fascinerande naturgalleri.

Eftermiddagen tillbringades hos min dotter i Lund och vi tog en promenad till den fantastiskt vackra botaniska trädgården där det blev en hel del fotograferande. I växthuset fann vi kakaoträdet som syns på fotot ovan.

I samma växthus fann vi de här fascinerande blommorna.

En hel del tid åtgår för att korrekturläsa manuset och där finns fortfarande enstaka smågrejer som behöver justeras, så det är bara att fortsätta korrekturläsa ett tag till.

Kvällen tillbringade jag med skissblock, pennor, bokblad och akvarellfärger i trädgården. Där satt jag och målade bokblad tills det blev alldeles för mörkt för att måla. Planen är att jag ska göra en layout till omslaget till boken. I nuläget är det en bra bit kvar innan jag kan känna mig nöjd, akvarellen blev inte som planerat, men det kommer ju en dag imorgon också. Varje ny dag innehåller nya möjligheter till nya framsteg.

Må väl!

Christina Karlsson

 

12 svar på ”Gröna sköna dagar

 1. Härligt att vandra här i bokskogen som ändå är grön efter all torka. Svalka och skugga ger den ju.
  Så skönt för dig att nu ha tiden och ron att skapa och spännande att kanske få se hur ditt bokomslag blir . Är säker på att det blir vackert.
  Önskar dig en fin helg.
  Kram!

 2. Jag har just under semetern blivit lite närmare bekant med boken som träd. En mycket trevlig bekantskap. Det lär finnas en liten bokskog på Djurgården som jag ska försöka leta upp.
  Kram

  • Härligt! Här i Svedala har vi nära till en bokskog och det är där jag brukar promenera när jag behöver samla tankarna.

   Kramar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *