Jag tar mig sakta framåt på utmaningarnas resa

På fotografiet ser ni ett litet utsnitt av en akvarellmålning som kanske ska bli ett omslag till min diktsamling, men bara kanske.

På fotografiet ser ni ett utsnitt av en tuschmålning som kanske ska bli ett illustration till framsidan på min bok, men bara kanske.

På fotografiet ser ni ett utsnitt av en tuschskiss som kanske skulle kunna bli en illustration till framsidan i min bok, men bara kanske.

Det här var bara tre utsnitt av målningar som alla påminner om varandra, men i själva verket så är jag uppe i över 20 skisser och målningar. Jag blir helt enkelt inte nöjd, men envis som jag är så tänker jag fortsätta tills jag lyckas framställa en illustration som jag blir nöjd med.

Jag har bestämt mig för att ro bokprojektet i land. Att ge ut en bok är en dröm jag burit med mig i många år och nog har jag varit på väg mot drömmen flertalet gånger men nu är det dags att prioritera och ta sikte på mållinjen. När jag kommer lite längre fram i processen kommer jag att berätta mer om både boken och den administrativa något lite väl krångliga formalia runtomkring. Jag tar ett steg i taget. Stegen må vara korta, ibland stannar jag upp för att utveckla och förbättra, men jag ger mig inte. Jag vet att det är nu under min semester som jag har tid och möjlighet att prioritera min dröm.

2018 ska bli året då jag debuterar med min första bok.

En av de ställningstagande jag behöver göra i nuläget är att bestämma vilken porträttbild jag ska använda på insidan av boken. Just nu funderar jag på att det här midsommarfotografiet skulle kunna vara lämpligt, med tanke på  att det finns en röd tråd i bokens innehåll som kan knytas till sommaren.

Vilket projekt jag har gett mig in i… det innehåller betydligt fler steg än vad jag var beredd på men hittills har det varit både lärorikt, utvecklande och spännande och det är väl så livet ska vara? Lärorikt och utvecklande.

Ny dag, nya möjligheter och alldeles strax dags för en kopp kaffe.

Till er där ute i cyberspace, – Må väl och ha en fin dag!

Christina Karlsson

13 svar på ”Jag tar mig sakta framåt på utmaningarnas resa

 1. Vacker bild på dig, verkligen en sommarbild.

  För övrigt gillar jag den mellersta bilden bäst, ja, jättemycket.. 🙂 Givetvis är det viktigt att du känner dig nöjd med omslaget, små saker man inte är riktigt nöjd med kan verkligen gnaga om det blir ”fel”. Lycka till att skapa ”rätt” bild!

  • Tackar så mycket för positiv återkoppling.
   Din kommentar bidrog till en aha-upplevelse med en ny idé som jag genomförde idag. Låter lite kryptiskt i nuläget men du förstår när jag visar resultatet.
   Ha det fint!

  • Om jag kan vet vi ju egentligen inte förrän det blivit ett omslag, men jag gör mitt bästa för att nå det resultat jag vill ha.
   Ha det gott <3

  • Tackar! Det är fantastiskt inspirerande men tidvis undrar jag förstås vad jag håller på med….

   Kram och ha en fin dag!

 2. Ja fint foto på dig Christina och jag förundras över din vackra och släta hy! Ska bli spännande att följa dig på resan och se vad du väljer för omslag och foto med mera. Självklart är det viktigt att känna sig nöjd och det tror jag alldeles bestämt att du kommer att bli. Lycka till!
  Kram Gunilla

  • Tack för dina fina ord!
   Måste dock erkänna att min hy inte är riktigt så fin och slät som på fotot… jag är bara bra på att hålla mobilkameran i rätt ljus (5 cm hit eller dit kan göra stor skillnad), samt så finns det någon form av inbyggt filter i mobilen som jämnar ut färgerna i hudtonen när man tar selfies. Ofta blir det massor av selfies för att kunna välja ut en eller två som jag blir nöjd med.

   Må väl! Kramar

 3. Vilket spännande, givande , krävande och roligt projekt. Och visst kommer dte gå galant. Vägen till genomförandet med alla beslut som ska tas är ju en av alla beståndsdelar. Önskar dig all lycka och det är så roligt att du delar med dig av detta.
  Kan tänka mig det är svårt att välja bilder till framsidan.
  Men kanske enklare med denna vackar bild av dig till insidan. Eller kanske ska den vara på utsidan. Så fin!
  Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *