Godmorgon världen!

Godmorgon världen!

Jag stannar upp, andas

och inser att jag vill mer än vad som är rimligt.

Det positiva är att jag inser det själv,

utvecklingsmålet är att jag måste prioritera mera…

eller måste jag det?

Prioritera bland plikt, passion och personlighet. Hur ska det gå till?

Hösten är här och jag njuter av alla dess färger,

lördagsmorgon är här och jag njuter av starkt kaffe.

Boken är här och jag njuter ännu mera…

Dagens agenda innehåller ett besök på galleriet, kanske dags att börja kalla galleriet för mitt andra hem….. Idag blir det lite extra ordinarie helgfixande i ordinarie hemmet och en sväng till affären för att köpa några ingredienser till dagens middag. Idag ställer vi till med fest a la farsdagskalas här i huset och jag har köpt hem en stor gås som ska lagas till. Det är ju trots allt Mårtensafton idag. Ett vågat experiment med tanke på att jag aldrig har lagat till en hel gås tidigare. Gåsen är ungefär lika stor som ugnen så det är bara till att hålla tummarna för att det här ska fungera. Någon som har några sista minuten tips vad gäller tillredning av gås?  Annars gör jag som jag brukar, letar upp några recept och utgår från det som verkar godast och smidigast.Vad ska ni göra i helgen?

Må väl och njut av helgen!

Christina Karlsson

 

 

 

 

14 svar på ”Godmorgon världen!

 1. Gåsmiddag låter läckert. Tyvärr har jag inget recept och inga råd men jag håller tummarna för att det ska gå bra. Vi håller på att fundera på vad vi ska äta. Vet inte än.

 2. Vi ska passa barnbarnet och sedan ansluter barnen för att fira sin pappa i kväll. Någon gås hinner vi dock inte tillaga utan vi gör det lätt för oss och hämtar pizza. Mårten får ursäkta… Lycka till med gåsen! Det går säkert bra men visst är det lite omständligt när den tar upp hela ugnen. Gott blir det i alla fall 😀

  Kram

 3. Mårtensafton, vad roligt att du påminner om detta.
  Idag blir det en tur in till Marbella centrum sen eftermiddag för en promenad och sedan lite tapas och vin och bussen hem. Är meningen att vi ska möta några vänner, men deras klocka går inte på samma tid som våran, så vi får se om de dyker upp.
  Ha det bra!

  • Det var ingen enkel match att skära upp skrället, och inte blev det så mycket kött som jag trodde att det skulle bli av en 5 kilos gås. Men det räckte, blev över och smakade riktigt gott så jag kanske tillagar gås nästa år också.

   Kram och fortsatt fin helg!

 4. Ja, att prioritera är en utmaning i sig. Och så svårt. Du har så mycket om och runt dig så att välja låter sig inte göras utan vidare. Men du har också så många trevligheter och spännande saker framför dig att det försvårar prioriteringen än mer.
  Gåsmiddag låter spännande. Har tyvärr ingen erfarenhet av detta .Har aldrig smakat gås. Men jag är säker på att du får till det.
  Önskar dig och de dina allt gott.
  Trevlig helg.
  Kram!

  • Ja, prioriteringar kan vara kluriga.
   Hursomhelst så blev det en trivsam gåsamiddag så den prioriteringen är jag nöjd med.

   Kram och fortsatt fin helg!

 5. Gåsmiddag! Smaklig måltid!
  Jaa, det där att prioritera måste, ja ibland nödvändigt, men att göra too much kan en se upp med – hur roligt och växande det än är. Du finner en balans för du är medveten.
  Helgen är nu över, idag har jag varit på konstutställning och träffat två utställare som jag också fick ett längre samspråk med, mycket givande och jag fick se mycket fina och fantasifulla tavlor!
  Inspiration du vet 🙂
  Kram

  • Å vad härligt med konstutställning! Jag har också varit på konstutställning, på Galleri KVIS såklart och jisses vilken fantastisk utställning som pågår just nu. Helt otrolig!

   Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *