Fjortonde luckan i julkalendern

  Jag har fått årets första julklapp och det är är en flygare i trä och koppar, skapad av konstnären Joakim Larsson. Flygaren ingick i konceptutställningen, det Ofattbara 3.0 på Galleri KVIS tidigare i år. Jag var med och valde ut den till galleriets årliga konstlotteri för medlemmar. Utställningen handlade om kommunikation, budskap och hur vi människor tolkar information vi aldrig tidigare mött. Detta är ämnen som berör mig starkt. Under årets gång har jag förvarat den här hemma där den har hängt i fönstret i mitt arbetsrum. När det för ca tre veckor sedan var dags för att hänga konstlotteriets alster tog det emot att ta ner den och åka iväg med den till galleriet, men det var bara att göra sin plikt och packa in den i bilen.

Kanske är det så att den trivdes bra här hos mig och att den bär med sig något kryptiskt budskap. Den som vann flygaren på årets konstlotteri var min mamma, men hon var inte där så jag agerade ombud eftersom dragningen kräver närvaro eller ombud annars går vinsten vidare till nästa vinnare. Jag agerade ombud, valde flygaren och när jag senare berättade för mamma att hon vunnit en flygare kom vi överens om att den skulle bli min julklapp eftersom jag är så förtjust i den.

Den blå flygaren har bor nu hos mig, just nu hänger den i köksfönstret men efter julhelgen kommer den troligtvis att flyga upp i mitt arbetsrum igen.

Tänk vad mycket som hänt sedan flygaren och den stående besökaren flyttade hit. Konst berikar!

Må väl!

Christina Karlsson

 

 

10 svar på ”Fjortonde luckan i julkalendern

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *