En promenad med vitsippor och några vägskäl…

Råkar du också ut för att en låt dyker upp och sen bara hör du den om och om igen? Jag går ofta omkring med musik i huvudet och igår promenerade jag till tonerna av Madonnas, Die Another Day. När bägaren rinner över och hälsan dalar, då drar jag till skogs och går mig i form. Jag kan vara ur form när jag kommer dit men efter en eller två timmars promenad brukar jag må bättre. Igår blev jag mer eller mindre tvungen att ta mig tid för vila med tillhörande rekreation bestående av en långpromenad i skogen.


Promenadens höjdpunkt var helt klart när jag fick syn på årets första vitsippor. Jag kan inte låta bli att älska dessa vackra vårtecken. Det känns så hoppfullt att se hur de gröna växterna sakta men säkert sprider sin livfullhet över den höstbruna mattan av förmultnande löv.

Jag promenerade, fotograferade, stannade upp och la mig på en träbänk för att vila och ta några selfies. Reflekterade över att jag både kände mig mer avslappnad och såg bra mycket piggare ut efter en timmes promenad. Promenader i kombination med vacker natur och frisk luft ger energi.

När jag ändå var i Bokskogen så passade jag på att ta en tur inom Torups slott, och där fann jag blommor som matchade min lila kappa. Någon som vet vad de heter?

Där fanns massor av blåstjärnor eller scillor som man brukar kalla dem <3

Är det någon som vet vad denna poetiska lilla växt kan heta?

Må väl och njut av dagarna som passerar!

Christina Karlsson

14 svar på ”En promenad med vitsippor och några vägskäl…

 1. Härliga bilder, vet inte vad den söta blomman heter. Jag har försökt kommentera hos dig så många gånger nu men det går inte!?
  Försöker så här oinloggad ,-)
  Poesi är viktigt så som all konst, viktigt för ens välbefinnande.
  Torups slott otroligt vackert, vi besökte det förra året och året innan ,-)
  Idag såg jag de första tussilago ,-) Härligt
  Härlig Sönad
  KRAM Primrose ,-)

  • Vad märkligt att det inte fungerat att kommentera….men tur att det fungerade nu.
   Tussilago, vad fint! Någon sådan har jag inte sett i år.

   Kram och fin söndag!

 2. Låter fint att du hittat ditt sätt att ”komma i balans”.
  Skog och natur är ju en bra källa till livslust och glädje.
  Hos mig är det stört omöjligt att bege sig in i skogen, det är väl några meter snö ännu om man nu inte vill plumsa omkring förstås men det känns inte så lustfyllt.
  Jag får njuta av dina vackra vårbilder i stället.

  Ha en skön Söndag!
  Kram

  • Några meter snö!!! Tänk vad Sverige är fantastiskt. Idag har vi haft vårväder och ni har snö. Förstår att det inte är så lockande att ge sig ut i skogen då 🙂

   Kram och fin måndag!

 3. Ja, naturen är så viktig för oss människor… gott att du fick en dos av återhämtningen på din underbara promenad bland de vackra vårblommorna!
  Vet tyvärr heller inte vad det kan vara för blommor du har hittat… någon orkidé?
  Ta hand om dig! <3
  Kram Gunilla

  • Tack! Hade ingen aning om att det fanns vita scillor. Nu nu när jag googar på vit scilla så ser jag att vit scilla kan blandas ihop med porslinshyacint som ser nästan likadan ut…. Jag får nog ta mig dit igen och studera denna blomma lite närmare.

   Ha en fin måndag! Kram

 4. Att gå en långpromenad i naturen är befriande och man rensar huvudet och kan ofta tänka klarare när man väl kommer hem igen och har då släppt de mer krävande tankarna.
  Så vackra blommor! Tyvärr kan jag väldigt lite om blommor och kan inte ge dig hjälp med namn.Men jag såg att några andra var mer kunniga.
  Önskar dig nu en bra vecka och att våren bestämmer sig för att stanna.
  kram!

  • Tack <3
   Att våren är här för att stanna, det önskar jag mig också 🙂
   Mer vår åt folket!

   Kram och fin fortsatt vecka!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *