Hemvist och boksläpp

I samband med min egen bokutgivning har jag kommit att bekanta mig med en del likasinnade och det ena leder till det andra som leder vidare till sådant som en boksläppsinbjudan. Häromkvällen, eller närmare bestämt på världspoesidagen var jag på boksläpp på Café Ale i Malmö. Det blev en stämningsfull kväll i bokutgivningens och skrivandets tecken. Själva caféet var hur trivsamt som helst så där satt vi och drack kaffe under tiden som författarna berättade om sina bidrag till Hemvist.

På den här bilden ser ni hur det såg ut när Hanna Palm, Stina Larsson och Barbara Fellgiebel berättade om sina bidrag till bokens innehåll.

Bokens centrala fråga ”Var hör jag hemma?” är ett ämne som troligtvis berör de flesta av oss oavsett vilken bakgrund vi har. Författare från Finland och Sverige har med sina texter gestaltat temat litterärt. Några beskriver känslan av tillhörighet och utanförskap.

Går man på boksläpp faller det sig naturligt att köpa med sig boken så nu sitter jag här, bläddrar och tänker att det är en personlig och lättläst bok som bygger på författarnas egna upplevelser.

Jag gillar bokomslaget. Den abstakta akvarellen får mig att relatera till de tusen sjöarnas land. Jag tänker snö, is och blått vatten. Den fina illustrationen är målad av Ingrid Hallberg som även skrivit dikten ni ser på fotografiet nedan.

Jag ser fram emot att bekanta mig närmare med boken och planen är att fundera vidare kring var jag hör hemma, läsa ett avsnitt och ta en pratstund med John Blund.

Vad tänker du om temat och var känner du dig hemma?

Christina Karlsson

14 svar på ”Hemvist och boksläpp

 1. Det är en svår fråga att svara på. Självklart känner jag mig hemma i mitt hem men jag kan även känna mig hemma på andra platser och i många situationer. Jag tror vi kan ha många hemma helt enkelt!

  Kram

  • Ja, det kan nog stämma in på många.
   Få mig att tänka på låten ”där jag lägger min hatt”

   Ha det fint!
   Kram

 2. Vad ska John Blund för klokt till dig? 🙂
  Jag brukar ha lätt för att anpassa mig till nya hem och platser. Det är spännande att upptäcka och träffa på nya människor och saker. Nackdelen är att roten växer sig aldrig lika stark som den från barndomsplatsen.
  Vad mycket spännande du får chansen att komma iväg till.
  Onsdagskram Bosse

  • Han sa godnatt 🙂
   Så då är du en Halmstadbo i roten?
   Och nu med ett kronblad av Gotland….

   Kram och fin torsdagskväll/fredag!

 3. Jag är väldigt hemmakär så mitt hem är min trygghet och min borg och där jag helst av allt vill vara.
  Jag har bott på andra platser, på andra orter där jag trivts men inte som här där jag bott i snart 20 år.

  Ha en fin dag!
  Kram

 4. Det är många roliga saker som händer dig Christina och det gör mig glad för din skull! 🙂 Precis som du skriver… det ena leder till det andra och så brukar det vara.
  Det där med ”var hör jag hemma” och ”var känner du dig hemma” är kanske två frågor? Jag tolkar det som så att jag känner mig hemma, där jag trivs och mår bra. det är här hemma, men kan vara var som helst! Var jag hör hemma… då tänker jag mer på vem jag är bland andra. Jag hör hemma bland människor som ser mig för den jag är. Jag trivs bland människor som är generösa, ödmjuka och som är genuint nyfikna!
  Kram Gunilla

 5. Vad trevligt att vara med här. Och visst är det ofta så att det ena leder till det andra.
  Såg att någon här i en kommentar funderat kring ”var hör jag hemma” och ”var känner jag mig hemma”. Det kan ju vara olika saker. Och inte så enkla att svara på .
  Boken verkar intressant så tack för tipset.
  Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *