Tur-hjärtat slår <3

Våren tvekar med all sin glans och jag kan bara konstatera att Karin Boye hade rätt. Det gör ont när knoppar brista och mitt i vårens tveka finns en svacka av historia, av en himmel som faller och svarta moln. Tur-hjärtat slår, livet går. Promenad består. Tick, tack, tick, tack, tick…snart är det VÅR.

Karin Boye

Må väl och njut av dagarna som passerar <3

Christina Karlsson

14 svar på ”Tur-hjärtat slår <3

 1. Våren tar god tid på sig men det börjar äntligen hända lite hos mig.
  Snön börjar ge med sig även om den fortfarande finns i överflöd.
  Jag längtar tills jag kan ta på mig en tunn jacka eller helt enkelt gå jacklös.
  Vinterjackan är fortfarande ett måste om man ska ut på promenad.

  Kram och ha en ljuvlig Lördag!

 2. Som alltid tvekar våren lite! Solen skiner, men vinden är isande kall. Om några dagar ska det bli varmare… det blir som det blir. Karin Boye visste tydligen hur det brukar vara med naturen och våren…det är något alldeles speciellt med den dikten.
  Må så gott!
  Kram Gunilla

  • Ja, våren kan konsten att tveka så där intensivt att man blir direkt påverkad.

   Må väl! Kramar

 3. Karin Boyes dikt håller sig kvar i mitt minne från gymnasietiden. Och den är alltid lika aktuell.
  Ibland tar våren, precis som livet, tid på sig för att komma till sin rätt.
  Kram och jag önskar dig en fin helg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *