Sommarregn blir till sommarskriv…

Tillbringade dagen i den fina kulturstaden Lund där jag passade på att inhandla nya fina ritblock, en anteckningsbok, ett pennskrin och en reservoarpenna.

Solen sken när jag gav mig iväg, jackan fick stanna hemma, och på agendan stod kulturstadsmingel med besök på ett galleri, besök i några butiker, fika på mitt favoritcafé och promenad i botaniska trädgården.

Just som jag satt där och njöt av min sallad såg jag hur regnet började smådroppa utanför. Dropparna övergick ganska snart till spöregn och då bestämde jag mig för att sitta kvar för att avsluta lunchen med en kopp kaffe och en hallonmakron. Jag inspekterade mina inköp, tog fram en skissbok och lät sommarskrivet sätta igång. Orden kom, jag räknade stavelser och skrev…

Regnet avtog…återkom och avtog igen. På väg tillbaka till mitt högkvarter stannade jag för att köpa ett paraply men jag och mina papperspåsar blev ganska blöta ändå. Jag hoppade över besöket i botaniska, återvände till mitt högkvarter för att renskriva mina dikter…

Hur har din dag varit?

Christina Karlsson

10 svar på ”Sommarregn blir till sommarskriv…

 1. Vackert nytt du inhandlat! Det är alltid bra att ha penna och papper till hands. Tur i otur med vädret, du hann sommarskriva. Botaniska trädgården som du inte hann med har du orsak att besöka en annan gång ☺

  • Jag bor nära Lund så det kommer säkerligen att bli fler tillfälle för besök i botaniska 🙂
   Kram

 2. Regn på sommaren kan vara mysigt det också, men tråkigt när man har planerat besök i en botanisk trädgård förstås. Det var en vackra grejer du har köpt.

 3. Så fina saker du inhandlat! Det står Christina på dem! 🙂 Otur med vädret, beträffande Botaniska, men så trevligt att sitta på ett fik och låta tankarna komma på pränt! Jag älskar din kreativitet! Och jag gillar Lund skarpt! Tänker tillbaka på vårt besök för några år sedan och då var det SOL! 🙂 Då var det tulpanblomning i Botaniska vid vårt besök!
  Kram Nilla

  • Ja, Lund är en himla trevlig stad med många fina byggnader. Nu bor ju min dotter i Lund och det gör ju att jag får särskilt många anledningar att åka dit <3

   Kram

 4. Så mycket fint du fick köpt. Min dag började med lite hushållsarbete och sedan hade jag tänkt mig ett bad. Då kom regnet här så jag fastnade i min bok i stället. Det gick bra det med.

  Kram och ha en härlig tisdag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *