Sommartidernas lediga dagar har gett mig det där extra lilla utrymmet. Inte bara tid för fika med goda vänner utan till och med tid för att baka kaka till fikat. Den här glutenfria kakan är så god och lätt att baka, att jag valt att baka den vid flera tillfällen. Första gången var det för att bjuda på en vän som inte tål gluten, men det visade sig att den blev så god att jag valt att baka den flera gånger. Mandelmjölet ger kakan den där extrasmarriga smaken, kombinerat med äkta smör blir smaken dessutom fyllig och riktigt supergod. I dagens inlägg delar jag med mig av receptet…
- 200 gr smör
- 3 dl strösocker
- 1 dl kakao
- 3 tsk vaniljsocker
- 3 ägg
- 3 dl mandelmjöl
- Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en gryta.
- Ta av grytan från värmen, rör ner socker, kakao, vaniljsocker.
- Rör ner ett ägg i taget och sist mandelmjöl.
- Häll smeten i en smörad form och grädda i ca 20 – 25 min. Kakan ska vara lite kladdig i mitten då är den godast.
- Låt svalna och dekorera efter tycke och smak.
- Jag dekorerade med jordgubbar, blåbär, svartvinbär, några blad från en rosmarin och en några små blad av en timjan och serverade med vispad grädde.
I år har vi massor av fjärilar i trädgården, flera olika sorters fjärilar flockas kring fjärilsbuddlejan och som ni ser visade det sig att även fjärilarna verkade nyfikna på denna smarriga chokladkaka.
Christina Karlsson
Det låter som en riktig godbit. Mandelmjöl brukar tillföra det lilla extra.
Kram och ha en bra dag!
Tack detsamma!
Tack för receptet, det ska jag prova!
Min pappas fästmö tål inte gluten så det kan passa någon gång då hon hälsar på.
Kram och ha en fin Fredag!
Hoppas att ni gillar det 🙂
Kram
Mandelmjöl har jag hemma så denna variant ska jag absolut testa. Brukar baka med vanligt mjöl och riktigt mörk choklad men denna verkar riktigt bra.
Tack för receptet.
Gott med riktig choklad också 🙂